GenelGüncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknoloji

Microsoft Cortana İçin Kritik Karar Verildi!

Son zamanlarda duymaua alışık olduğumuz bir dedikodu vardı k Microsoft Cortana ile ilgili aldığı kararla birlikte bunun resmi olduğunu duyurdu.

Microsoft, Cortana için farklı bir plan çizdiğini yaptığı eylemlerle zaten belirtiyordu. Örneğin Kasım 2019 tarihinde ele geçen bulgularla ve Haziran 2020’de yapılan açıklamalarla birlikte uygulamanın Microsoft 365 ofis uygulamaları için yeniden tasarlanacağını öğrenmiştik. Sesli asistan işlevine sahip Cortana artık bu işlevi yalnızca ofis uygulamaları için sunacak. Peki Android ve iOS tarafı ne oldu?

Microsoft Cortana İçin Kapanış Emrini Verdi!

Uygulama artık Android ve iOS cihazlarda kullanılamayacak. Hoş, Siri gibi bir işlevselliğe sahip olmasını ya da Google Asistan ile üst düzey bir mücadelede bulunmasını beklemiyorduk. Buna rağmen kendi kullanıcı kitlesini memnun etmeyi başarmış bir asistandı kendisi. Microsoft yaptığı açıklamaların devamında sesli asistanın Windows 10 için görevine devam edeceğini duyurdu. Yani alınan bu karar yalnızca mobil tarafla alakalı.

Microsoft Cortana Logo

Sesli asistanın dün itibarıyla (31 Mart 2021, Çarşamba) mobil cihazlar üzerinde kullanıma kapatıldığı Microsoft tarafından açıklandı. Cümlelerin devamında ise Listeler ve Hatırlatıcılar özelliklerinin mobil cihazlarda artık Cortana üzerinden kullanılamayacak olduğunu öğrendik. Aynı Hatırlatıcılar ve Listeler Windows 10 üzerinden erişilebilir olacak ve Microsoft To Do uygulamaları hâlâ mobil platformlarda yer almaya devam edecek.

Anlayacağınız üzere Cortana adını artık mobil cihazlarda duymayacağız. Belirttiğimiz gibi, belki çok sayıda kullanıcısı yoktu ancak kendine has bir kitlesi olduğunu da kabul etmek gerek. Umarız sesli asistan görevini yerine getirebilecek yeni alternatifler çıkar ve bize sunduklarıyla hayatımızı daha da kolaylaştırır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu