FacebookGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknoloji

Facebook İsim Değiştiriyor! Facebook Tarih Olabilir!

Sosyal medya devi Facebook’un çok yakında isim değiştireceği iddia ediliyor. Peki, Facebook adı yakında tarih mi olacak? İşte detaylar.

Facebook, gelecek hafta meta veri tabanı oluşturmaya odaklanmasını yansıtmak için şirket adını değiştirmeyi planlıyor. CEO Mark Zuckerberg‘in 28 Ekim’de şirketin yıllık Connect konferansında bahsetmeyi planladığı, ancak daha erken açıklayabileceği yaklaşan isim değişikliği, teknoloji devinin sosyal medyadan ve bunun gerektirdiği tüm rahatsızlıklardan daha fazlasıyla tanınma hırsını işaret ediyor.

Facebook isim değişikliğine gidiyor

Yeniden markalama, Facebook‘un, Instagram, WhatsApp, Oculus ve daha fazlası gibi grupları denetleyen bir ana şirketin altındaki birçok üründen biri olarak konumlandıracak.

Sosyal medya devi, Zuckerberg’in sonunda akıllı telefonlar kadar yaygın olacağına inandığı AR gözlükleri gibi tüketici donanımları üreten 10.000’den fazla çalışana sahip. Marka değişikliği, Zuckerberg’in odaklandığı fütürist çalışmayı, Facebook’un bugün sosyal platformunun işleyiş şekline yönelik yoğun incelemeden daha da ayırmaya da hizmet edebilir.

Eski bir çalışan olan Frances Haugen, kısa süre önce bu konuyla ilgili The Wall Street Journal’a bir dizi belge sızdırmıştı. Görünüşe göre bu sızıntılar doğru çıkacak.

Facebook, hedefleri genişledikçe şirket adını değiştiren ilk tanınmış teknoloji şirketi değil. 2015’te Google, kısmen artık sadece bir arama motoru değil, sürücüsüz arabalar ve sağlık teknolojileri üreten şirketlerden oluşan genişleyen bir holding olduğunun sinyalini vermek için Alphabet adlı bir holding altında tamamen yeniden isimlendirilmişti.

Facebook

Yani Facebook’un yeniden isimlendirilmesi tepe firmada yapılabilir. Örneğin XXX ismini taşıyan bir firma kurulur ve altında Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi kuruluşalar yer alır. Bir firmanın bu devirde köklü bir isim değişikliği yapması oldukça zor. Bu direkt olarak firmanın tarih olmasına bile neden olabilir. Bu yüzden ana bir firma kurulup Facebook’un da bu firma çatısı altında yine kendi ismiyle faaliyet göstermesini bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu