AppleDizüstü BilgisayarMacBook

Wi-Fi 6E Destekli Yeni MacBook Pro Çok Yakında Piyasaya Sürülebilir

Apple uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni Apple MacBook Pro dizüstü bilgisayarının Wi-Fi 6E / 6GHz desteği sunacağı kesinleşti.

Apple bir süredir yeni MacBook Pro modelleri üzerinde çalışmalar yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporlarda Apple mühendisleri şirketin mobil bilgisayarları için dokunmatik ekran projesinde aktif olarak yer aldığı açıklanmıştı. Proje aktif olarak başlasa da, dokunmatik OLED ekranlı MacBook Pro’nun çıkışı yakın görünmüyor. İlk gelen bilgiler duyurunun 2025 yılında yapılacağı yönündeydi. Son sızıntılar ve söylentilere bakıldığında Cupertino’lu teknoloji devi nihayet yeni dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürmeye hazır.

Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarını kullanıcılarına ne zaman sunacağı tam olarak belli olmasa da yaklaşan Apple MacBook Pro modeli Kanada’nın Radyo Ekipman Listesi veritabanında kendini gösterdi. Listeye baktığımızda A2779 sürüm numarası ile birlikte gözüküyor. Bu görüntülenmeden çıkarılacak durum ise lansmanının çok uzak olmadığı.

Apple MacBook Pro Canada

Radyo Ekipman Listesi veritabanında, MacBook Pro dizüstü bilgisayarın Wi-Fi 6E / 6GHz desteği ile birlikte geleceğini görüyoruz. Hali hazırda piyasada bulunan MacBook Pro modellerinin 2,4 GHz ve 5 GHz bantlarıyla sınırlı Wi-Fi 6 desteği ile birlikte geldiğini hatırlatmakta fayda var.

11 Ocak tarihinde onaylanan yeni MacBook Pro’nun 579C-A2779 sertifika numarasına sahip. Kablosuz ağ için yükseltilmiş desteğin yanında ayrıca dizüstü bilgisayarların mevcut nesil modellerine kıyasla daha fazla bağlantı noktasına, ekranın üzerinde bir çentik ve daha fazlası dahil olmak üzere birkaç değişiklikler ile birlikte gelmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: Netflix iPhone’da Daha Akıcı Hale Geldi, Yağ Gibi Akıyor

Şimdiye kadar ki söylentilere bakmak gerekirse Apple MacBook Pro, M2 Pro ve M2 Max yonga setleri tarafından güçlendirilen 14 inç ve 16 inç olmak üzere iki farklı boyutlu olarak geleceğini gösteriyor. Cihazların kısa bir süre sonra şirket tarafından basın açıklaması ile de piyasaya sürülebileceği söyleniyor. Yeni dizüstü bilgisayarın Radyo Ekipman Listesi veritabanında göründüğü göz önüne alındığında lansmanının çok yakın bir zamanda gerçekleşeceği hatta cihazın önümüzdeki iki gün içerisinde piyasaya sürülebileceğine dair söylentiler bulunuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu