AndroidAndroid GüncellemeGenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 12 Beklenen O Özelliğe Sahip Olacak! Şimdi iOS Düşünsün

Bugün sızan bilgilere göre Android 12 işletim sistemi oldukça iyi ve geliştirilmiş bir özellik ile karşımıza çıkacak. İşte beklenen özellik.

Android işletim sistemi her yıl güncellenen sürümleri ile karşımıza çıkan bir işletim sistemi. Bununla birlikte her ay güvenlik güncellemeleri ile de desteklenen Android işletim sisteminin yeni sürümünün tanıtılmasına kısa bir zaman kaldı diyebiliriz. Google geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yaptığı Geliştiriciler Konferansı ile Android 11 tanıtımını yapmıştı. Bu yıl yapılacak Google Geliştiriciler Konferansı’nın tarihi henüz açıklanmasa da Android 12 güncellemesi ile ilgili ilk bilgiler bugün sızdırıldı.

Geçtiğimiz yıl ilk kez XDA tarafından sızdırılan “programların hazırda bekleme” özelliği Android 12’in gizli silahı olacak gibi görünüyor. Zira bu noktada işletim sisteminin yapay zeka desteği ile birlikte sizi tanıması ve uygulama kullanma alışkanlığınıza göre uygulamaları hazırda bekletmesi seçeneği bizlere sunulacak.

Yapılan yorumlara göre ön yükleme ile birlikte sistem önbelleği de temizleme yeteneği de getiriliyor. Bunun nasıl çalışacağını şu anda bilemiyoruz ama görünen o ki; Android işletim sistemi bu güncelleme ile birlikte iOS işletim sistemine fark atabilir. Zira uygulamaların 120Hz ve 90Hz destekli telefonlarda inanılmaz bir hızla açılacağından bahsedilmeye başlandı. Android 12’nin ne zaman tanıtılacağı şimdilik belirsizliğini korusa da; Eylül – Ekim döneminde yeni işletim sisteminin kullanılmaya başlanacağını da söyleyebiliriz. Google Pixel 6 ile birlikte Android 12’nin resmi olarak kullanılmaya başlanacağını da söyleyebiliriz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu