Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOnePlus

OnePlus 9RT’nin İki Önemeli Özelliği Belli Oldu!

OnePlus’ın bu yıl duyuracağı son telefon görünüşe bakılırsa OnePlus 9RT olacak. Telefon için şimdi sertifika süreci başlamış görünüyor.

OnePlus 9R bu yıl markanın yıllar sonraki amiral gemisi katili telefonu oldu. Şimdi bunun devam modeli bekleniyor. OnePlus 9RT ismiyle çıkış yapması beklenen telefon Hindistan’da BIS sertifika sürecinden geçti. Bu süreçte telefonun iki önemli özelliği belli oldu.

Bunlardan ilki Android 12 sürümü. OnePlus 9 RT, kutudan Android 12 sürümüyle çıkış yapan ilk telefon olabilir. Telefonda ayrıca OxygenOS 12 kullanıcı arayüzü yer alacak. OnePlus söz konusu arayüzü Android 12 güncellemesi ile birlikte OnePlus 9 / OnePlus 8 serisi telefonlara aktaracak.

Sertifika bilgilerinde ayrıca telefonun işlemci birimi de netlik kazanmış görünüyor. OnePlus 9 RT modeline beklendiği gibi Snadragon 870 işlemcisi güç verecek. OnePlus 9R’de de zaten aynı işlemci kullanılıyor.

Açıkçası OnePlus 9 RT modelinde bazı küçük yükseltmeler göreceğiz. Bunların başında ana kameradaki değişim geliyor. OnePlus 9R’de 48 megapkisel ana kamera kullanan OnePlus’ın 9 RT modelindeki tercihi 50 megapiksel Sony IMX766 sensör olacak. Diğer kameraların aynı kalması yani 16 megapiksel ultra geniş açılı, 5 megapiksel makro ve 2 megapiksel monokrom kamera şeklinde olması bekleniyor.

OnePlus 9 RT’de ekran boyutu, pil ve diğer bazı önemli özelliklerin değişmesi beklenmiyor. Telefonda 6.55 inç büyüklüğünde Full HD + çözünürlüğünde AMOLED ekran göreceğiz. 65 watt hızlı şarj desteğine sahip 4.500 mAh büyüklüğünde bir pil taşıyacak telefonda bellek seçenekleri 8GB RAM + 128GB, 8GB RAM + 256GB ve 12GB RAM + 256GB şeklinde olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu