AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Apple M için Geç De Olsa Düğmeye Bastı

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’tan beklenen hamle geldi. WhatsApp Apple M işlemciler için native uygulama geliştiriyor.

WhatsApp Apple M yonga setine destek veren Mac uygulaması üzerinde geç de olsa çalışmalarına başladı. Beta aşamasında olan bu uygulama sayesinde Apple M1 yongasına sahip Mac modellerinde WhatsApp’ı kullanmak büyük keyif verecek gibi görünüyor. WhatsApp’ın Apple M serisi için bu kadar geç davranması oldukça üzücü. Ancak bu uygulamanın çok yakında indirime sunulacağı söyleniyor.

macOS için WhatsApp, WhatsApp Web’i kaplayan Electron teknolojisi kullanılarak tasarlanmıştı. Bunun yerine, macOS için WhatsApp, bize daha iyi performans sağlayan ve daha az bellek gerektiren Catalyst ile geliştirilecek. MacOS için yeni WhatsApp uygulaması, aşağıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi, WhatsApp Masaüstü sürümünden önemli ölçüde farklı olacak.

Makaleye göre, uygulama erken bir beta sürümünde olduğu için durum, grup aramaları, konum gönderme ve sesli mesajlaşma gibi bazı işlevler tam olarak çalışmayabilir.

WhatsApp Apple M

WhatsApp’ın Universal platformundaki yeni tasarımı daha çok bir Mac’e benziyor ve özel bir kenar çubuğuna sahip. Ayrıca eski sürümden çok daha hızlı. Buna ek olarak, sohbet arayüzü ayrıca Mac simgeleriyle Apple benzeri bir görünüme ve Apple cihazlarında daha doğal görünen akıcı bir kullanıcı arayüzüne sahip olacak. Kenar çubuğu Sohbetler, Aramalar, Arşivlenenler, Yıldızlı ve Ayarlar’a hızlı erişim sağlayacak. Yenilenen Mac için WhatsApp uygulamasının çıkış tarihi açıklanmasa da, WhatsApp üç haftadır dahili olarak test ettiği söyleniyor. Muhtemelen yaz ayları bitmeden bu uygulama resmi olarak herkes için yayınlanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu