Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerVivo

Vivo X90 Hakkında Her Şey Burada!

Vivo’nun yeni amiral gemisi modeli Vivo X90 hakkında heyecanlandıran bilgiler açıklandı. Bu telefon kamera canavarı olacak.

Vivo’dan yakında yeni amiral gemisi modelleri göreceğiz. Kamera tarafında büyük bir sıçrama yapması beklenen Vivo’dan bugün sevindiren haber geldi. Vivo X90 ailesinde yer alacak kamera özellikleri bugün resmi olarak açıklandı. Görünüşe göre bu amiral gemisi modeli 2023 yılının en iyileri arasında yer alacak. Lafı uzatmadan direkt olarak kamera özelliklerine giriş yapalım diyoruz.

vivo X90 kamerası ile şov yapacak

vivo ve Zeiss, X90 amiral gemilerinin kamera teknolojisi üzerinde çalışıyor. vivo’nun yeni amiral gemisi telefonunda daha büyük bir fotoreseptör var. Vivo’ya göre, ışığa duyarlı özelliği 1/1.3-inch Samsung ISOCELL GNV’den %77 daha iyi olacak ve boyutu 1 inç olacak.

Portreler ve gece fotoğrafçılığı bu neslin odak noktası olacak. Bu teknolojinin bir kısmı vivo, bazıları ise görüntüleme ortağı Zeiss tarafından geliştirilmiş. Görüntü sensörünün sinyal-gürültü oranını artırmak için yenilikçi lensler ve kaplamalar kullanan optik sistemle başlar. Bundan sonra, Gerçek Renk Restorasyon Motoru beyaz dengesini ayarlıyor.

Optik kusurların yüzde 35’ini kurtarmak için sanal lens modelinde süper çözünürlüklü bir yöntemle kullanılacak. Periskop lensler için çoklu çerçeve modu görüntü kalitesini ve dinamik aralığı iyileştirecek. Telefon, gerçekçi bir sahne için ortam ışığı parlaklığını ve renk sıcaklığını ölçecek. Portre fotoğrafçılığının üç parçalı sistemi takip edecek.

Portre fotoğraflar DSLR kalitesinde olacak

İlk aşama sahneyi analiz eder ve 103 yüz özelliği noktasını ve öznenin konumunu tanır. Bir bölüm konuya makine öğrenimi güzellik filtreleri uygularken, diğeri arka planı değiştirmek için birden fazla kadranı ayarlar. Vivo ve Zeiss, basın brifinginde de duyurulan yeni bir 50mm portre lensi inşa etmek için işbirliği yapıyor. Bu lensin piyasadaki en iyi portre lensi olması bekleniyor.

Vivo X90

Bir önceki nesil IMX866 sensörle karşılaştırıldığında, VCS teknolojisine sahip yeni nesil sensör sinyal-gürültü oranını %20 ve renk üretimini %15 artacak. Yeni canavarlarda Sony IMX989 sensörünün kullanılacağı da söyleniyor.

Yeni Gökyüzü Gece Görüş Sistemi, görüntü hassasiyetini %100 artırmak için kendi geliştirdiği bir AI algoritması ve geliştirilmiş bir lens sensörü kullanıyor. Ayrıca 102400’e kadar ISO’ları destekleyerek tripod veya stabilizatör olmadan uzun pozlamalara izin veriyor. Telefoto açısından, vivo’nun yeni nesil amiral gemisinde çekim çözünürlüğünü %64’e kadar artıran 5 kattan fazla yakınlaştırmaya sahip lensler yer alacak.

vivo, gelecekteki cihazlar için GNV’den %77 daha fazla ışık hassasiyetine sahip daha büyük bir CMOS sensörü gösterdi. Yeni nesil kendi geliştirdiği görüntü çipleri, daha karmaşık çoklu kamera uygulama senaryolarını işlemek için geleneksel ISS’lerin düşük gecikmeli ve yüksek enerji verimliliğini AI gerçek zamanlı işleme bilgi işlem mimarisine getirmek için AI-ISS mimarisini kullanacak.

Yeni bir hızlanma motoru verilerin çoğunu işleyecek. Standart ISS yöntemlerini ve yapay zeka tabanlı çözümleri kullanarak derin öğrenme ve bilgisayarla görme görevlerini hızlandıracak. Video işleme donanımı özel olarak tasarlanmıştır. Vivo’nun çipi üzerindeki SRAM tüm verileri işleyecek. Çip dışı RAM daha yüksek gecikme süresine ve güç tüketimine sahip olacak. Vivo, işlemcisi için watt başına saniyede 16,3 trilyon işlem (TOPS) iddia ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu