Akıllı TelefonAndroidGenelSamsung

Samsung  İşlemci Konusunda Darbe Aldı

Güney Koreli Samsung işlemci konusunda büyük bir darbe aldı. Qualcomm artık tercihini TSMC’den yana kullanacak gibi görünüyor.

Samsung’da yaralar açılmaya devam ediyor. Güney Koreli Samsung işlemci konusunda bugün büyük bir darbe aldı. Gelen bilgilere göre  TSMC, 2023 akıllı telefonlar için birçok büyük yonga seti için sipariş alacak gibi görünüyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan kaynağa göre, Snapdragon 8 Gen 2, Snapdragon 7 Gen 2, Dimensity 9100 ve Dimensity 8200’ü üretecek olanın TSMC olduğunu söylüyor. Yani, 2023’te en iyi cihazlar ve üst segmentteki telefonlar için potansiyel olarak en popüler yonga setlerinden bahsediyoruz. Samsung’un bu yongaları üretemeyecek olması firmaya pahalıya patlayacak gibi görünüyor.

Bu yonga setlerinin üretimi için Snapdragon 8 Plus Gen 1’de mükemmel olduğu kanıtlanan 4 nm işlem teknolojisi kullanılacak. Güncellenmiş en iyi Qualcomm yonga setinin, Snapdragon 8 Gen 1’den çok daha iyi performans göstermesi nedeniyle, şirket, Samsung hizmetlerini bırakmaya ve TSMC’nin gücüyle yonga setinin gücü için önemli olanı tamamen çevirmeye karar verdi.

Snapdragon

Şimdilik bu durumun bir iddiadan ibaret olduğunun belirtelim. Snapdragon 8 Gen 2’nin tanıtılması ile bu durum netleşecektir. Bakalım ilerleyen süreçte neler yaşanacak? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu