Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

100 Megapiksel Ön Kameralı Telefonlar mı? Megapiksel Yarışı Yeniden

Mobil dünyasında ön kamera megapiksel yarışı başlıyor. 100 Megapiksel çözünürlüklü ön kameraya sahip akıllı telefonlara hazır olun.

2014 yılında, Oscar ödülleri töreninde sunucu Ellen DeGeneres’in birçok ünlü yıldızla birlikte çektiği selfie fotoğraf, kısa süre içerisinde 2 milyonda fazla kere retweet edilmiş ve bu alanda bir rekora imza atmıştı. Söz konusu selfie Samsung Galaxy Note 3 ile çekilmiş ve açıkçası bu da telefonun elde ettiği satışlara ciddi bir katkı sunmuştu.

Samsung sponsorluğunda geçen gecede rekor kıran selfie’yi çeken Galaxy Note 3’te sadece 2 megapiksel çözünürlüğünde bir ön kamera kullanılırken, altı yıl sonra bu çözünürlük seviyesi 50 katına çıkıyor.

100 Megapiksel Ön Kameralı Telefonlar Geliyor

100 MP arka kameralı telefonlar bir yıla aşkın süredir piyasada bulunuyor. Ön kamera tarafında ise çözünürlüklü rekoru şu an 44 megapiksel ve görünüşe bakılırsa bu seviye 2021 yılı içerisinde üç basamaklı sayıları bulacak.

Güvenilir bir kaynağın aktardıklarına göre 100 megapiksel ön kameraya sahip bir telefon geliyor. Kamera megapiksel rekoru kıran bu telefonu kimin üreteceği şu an için bilinmiyor, fakat büyük ölçüde Çinli bir marka olacaktır.

100 Megapiksel ön kameralı telefon geliyor
100 Megapiksel ön kameralı telefon geliyor

100 MP ve üzeri çözünürlüğe sahip ön kamera heyecan verici olsa da, bu durumun bazı dezavantajları var. Mevcut 108 megapiksel çözünürlüklü sensörler oldukça büyük ve telefonun arkasında fazla alan kaplıyor. Bu sensörün ön tarafa konulması büyük bir çentik ya da ekran üzerinde daha fazla alanı işgal etmek anlamına geliyor.

100 MP ön kameralı telefonu geliştiren üreticinin burada nasıl bir çözüm geliştireceği merak konusu. İlk etapta belki çıkarılabilir / dönderilebilir yani motor gücüyle yuvasından bir mekanizma kullanılabilir.

Ön kameralarda 100 MP’li konuşmaya başlasak da, mobil arka kamaralar için 200 MP çözünürlükler şimdiden konuşulmaya başlandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu