Akıllı TelefonAppleGeneliOSiPhoneMobiroller

Apple Çin Pazarında Açık Ara Lider Durumda

Yeni bir rapora göre Apple Çin pazarında premium telefon segmentinde rakiplerine açık ara fark atıyor. Huawei ise artık ikinci sırada değil.

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Çin’de premium segmette Apple‘ın lider olduğu bir çeyreği daha geride bıraktık. Apple Çin pazarında 400 dolar üzeri telefon pazarını domine etmeyi sürdürürken, ikinci sırada Huawei’in yerini artık Vivo‘yu görüyoruz. Premium telefon pazarı, 2021’in ikinci çeyreğine kıyasla yüzde 2 oranında artarak tüm akıllı telefonlar arasında pazar payını yüzde 34’e yükseltti. Pazar payında artış gözlense de satışlarda yüzde 10 gibi dikkat çeken bir düşüş söz konusu.

Apple Çin Pazarında Bir Numara

Raporun dikkat çeken noktalarından biri Vivo’nun Huawei‘yi geçerek ikinci sıraya yükselmesi. Özellikle Vivo X serisi ve katlanabilir telefon Vivo X Fold bu süreçte kullanıcıların büyük ilgi gördü. Vivo bu segmentte her ne kadar Huawei’yi geride bırakmış olsa da birinci sıradaki Apple ile arasında hala bir uçurum var. Çin’de özellikle iPhone 13’ün rüzgarını arkasına alan Apple bu segmentte tartışması bir numara olmayı sürdürüyor. Şirket 400 dolar üzeri telefon pazarının yüzde 46‘sını elinde bulunduruyor.

vivo X Fold

Huawei’in üçüncü sırada yer aldığı listede Honor da büyük bir sürprize imza atıyor. Huawei bünyesinden ayrıldıktan sonra ciddi bir sıçrama gerçekleştiren Honor, ikinci çeyrek itibariyle altıncı sıradan dördüncü sıraya yükseldi. Öte yandan Xiaomi ve OPPO yüzde 9’luk pazar paylarıyla listenin beşinci ve altıncı sıralarında bulunuyor. Samsung ise Galaxy S23 serisine rağmen Çin pazarında hala kayda değer bir pazar payı elde edebilmiş değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu