Akıllı SaatGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Yapma Samsung Tizen Bırakılıp Android Wear’a Geçilir mi?

Samsung Tizen işletim sistemini sonlandırıyor mu? Güvenilir bir kaynağın aktardıkları pek çok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratabilir.

Gear markası adı altında ilk akıllı saatini 2013 yılında piyasaya sunan Samsung o dönem tercihini Tizen işletim sisteminden yana kullanmıştı. Samsung bir sonraki yıl duyurduğu Gear Live modelinde ise Android Wear platformuna yer verdi. O dönemler Android Wear henüz emekleme dönemindeydi ve açıkçası Google pek çok üreticiden kendi platformunu kullanan saatler geliştirmelerini istiyordu.

2021 yılına geldiğimizde giyilebilir cihazlar piyasası artık çok büyük. Apple’ın lider marka olduğu sektörde Samsung’un Watch ve Active serisi modelleri kullanıcılardan yoğun ilgi görüyor. Bu ilgide tasarımın yanında Tizen işletim sisteminin de başrolde düşünüyoruz. Fakat güvenilir bir kaynaktan gelen son bir gelişme kafaları karıştırmadı değil.

Samsung Tizen yerine Android Wear’ı kullanacak

Samsung haberlerinde güvenilir bir kaynak olan @UniverseIce adlı Twitter hesabından Samsung’un bir sonraki akıllı saatinde Tizen yerine Android Wear işletim sisteminin kullanılacağı bilgisi verildi. Benzer bir bilgiyi 2018 yılında bir başka güvenilir kaynak Evan Blass tarafından da ortaya atılmıştı. O dönem Android Wear ile çalışan bir Samsung saat tanıtılmadı, aksine tüm saatlerde Tizen işletim sistemi kullanıldı.

Wear OS işletim sistemi için mevcut durumda pek çok kişi ölü bir platform değerlendirmesi yaparken, Samsung’un bu platforma yönelmesi bizleri şaşırtmadı değil. Üstelik Samsung’un giyilebilir cihazlarda yer verdiği Tizen işletim sistemi artık olgunlaştı ve kullanıcılar tarafından epey seviliyor.

Samsung’un bundan sonraki tüm giyilebilir cihazlarında Wear OS mu kullanılacak henüz net değil. 2014 yılındaki gibi tek bir model tanıtılıp Wear OS’a canlılık getirilmek isteniyor olabilir. Eğer Samsung, Wear OS platformuna geçiş yaparsa akıllı saatlerdeki şarj sorunu dair şikayetleri şimdiden duyar gibiyiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu