GenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerYazılım

Google Chrome RAM ve Enerji Tasarrufu Moduna Kavuşacak!


Google yıllardan sonra nihayet yapması gerekeni yaptı. Google Chrome çok yakında RAM ve enerji tasarrufu moduna kavuşacak.

Google, Chrome’un en son masaüstü sürümüne iki yeni performans ayarı ekleyerek sekmelerinizi açık tutmak ve azaldığında pil ömrünüzü uzatmak için %40’a kadar ve 10 GB’a kadar daha az bellek kullanmasına olanak tanıdı. Google Chrome geç de olsa nihayet bu özellikler sahip olacak.

Şirkete göre, Bellek Tasarrufu ve Enerji Tasarrufu modları önümüzdeki haftalarda küresel olarak kullanıma sunulacak. Son zamanlarda, Chrome’un adres çubuğu sekmeler, yer imleri ve geçmiş kısayol seçenekleri ekledi.

Bellek tasarrufu modu yani bir diğer değişle RAM tasarruf modu, şu anda kullanmadığınız sekmelerden bellek boşaltacak. Böylece görüntülediğiniz aktif web siteleri mümkün olan en iyi deneyime sahip olacak. Bu, özellikle aile filmlerini düzenlemek veya oyun oynamak gibi diğer zaman alıcı programları kullanıyorsanız yararlıdır. Onlara ihtiyacınız olduğunda, etkin olmayan sekmeler yenilenecektir.

Chrome, internette gezinmek için Chrome kullandığınızda ve yakınlarda dizüstü bilgisayar şarj cihazı olmadığında, cihazınızın pil seviyesi %20’nin altına düştüğünde, animasyonlu ve videolu web siteleri için arka plan etkinliklerini ve görsel efektleri sınırlayacak.

Google’ın daha fazla belirttiği gibi, kullanıcılar Chrome’u kendi özel ihtiyaçlarına göre optimize etme özgürlüğüne sahip. Bu güncellemeler geldiğinde, Memory Saver’ı tamamen devre dışı bırakma veya belirli siteleri etkilerinden beyaz listeye alma seçeneğiniz olacak. Bu özellikler çok yakında Windows ve macOS sahiplerine sunulacak. Ancak şu an için net bir tarih açıklanmadı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu