Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Exynos tarafını kapatacak mı? Yoksa???

Bir süredir tuhaf bir söylenti ortada dolaşıyor ve Samsung Exynos yonga seti üretimini durduracak deniyor. Peki bu doğru mu? İşte yeni gelişmeler…

Bir süredir Samsung’un işlemci tarafındaki ürünü Exynos serisi ile ilgili ciddi bir spekülasyon var. Olmaması da imkansız zira Samsung Exynos yonga setine sahip Galaxy S20 serisindeki hatalar ve özellikle Snapdragon 865 yonga setinin performans olarak altında kalması sonrasında şirkete ciddi anlamda eleştiriler geldi.

Oysaki dünyanın ilk 10 nanometre üretim sürecine sahip yonga setini yapınca; Intel’i geçip işlemci pazarında en tepeye oturunca kimse Exynos serisinin varlığından rahatsız olmamıştı. Biz yaşanan her şeyin bir süreç olduğunu düşünüyoruz. Samsung söylendiği gibi Google için 5 nanometre üretim sürecine sahip işlemciler ortaya koyarsa; ki koyacaktır. İşte o zaman bu rüzgar tersine dönebilir.

Galaxy S20 Ultra Exynos
Galaxy S20 Ultra Exynos

Bildiğiniz üzere Samsung 2015 yılında ilk nesil M1 yani Mongoose çekirdeklerini pazara sunmuştu. Exynos 990 yonga setinde de kendi çekirdekleri Mongoose 5 yani M5 ile yola devam etti. Samsung‘un gelecekte ne yapacağı tartışılırken bugün ortaya çıkan bazı detaylara göre Güney Koreli üretici 2021 yılında M6 ve 2022 yılında da M7 çekirdeklerinin mimarisini şimdiden bitirmiş durumda.

Görünen o ki; bazı internet sitelerinin saldırıları Samsung’u doğru bildiği yoldan çeviremeyecek. Samsung Exynos yonga setini bırakır mı bilinmez ama kısa bir süre içinde Snapdragon yonga setini kullanmaktan vazgeçerse şaşırmayın…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu