GenelGoogle

Google ‘Karbon Sıfır’ Olmaya Yemin Etmiş: Yeni Jeotermal Enerji Kaynağı Faaliyete Geçti!

Google, Nevada'daki iki veri merkezine hizmet verecek yeni bir jeotermal enerji tesisini faaliyete geçirdiğini açıkladı.


Google, 2030 yılına kadar karbon sıfır olma yolundaki merdivenleri teker teker tırmanıyor. İki yıl önce Google ile Fervo Energy arasında yeni nesil jeotermal enerji projesi imzalanmıştı. Geleneksel jeotermal santrallerden farklı olarak petrol sondaj teknolojisini kullanarak enerji üreten bu santraller 3,5 MW üretim kapasitesine sahip. 1 MW yaklaşık olarak 750 evin elektrik ihtiyacını karşılamaya yeterken burada üretilen 3.5 MW elektriğin Las Vegas ve Reno dışındaki iki veri merkezine hizmet verecek güce sahip.

Google, Bu Yeni Jeotermal Enerji Projesiyle 2 Veri Merkezini Besleyecek

Google 2030 yılına kadar karbon sıfır olmaya çalışıyor. Bu hedefe ulaşmak için daha fazla temiz enerji kaynağı elde etmesi gerekiyor. Jeotermal, rüzgar ve güneş enerjisi azaldığında yerini doldurabilecek gelecekteki elektrik karışımının önemli bir parçası olarak görülüyor.

Bir jeotermal enerji üretimi için ısı, akışkan ve kaya geçirgenliğinin bir arada bulunması gerekiyor. Dünyanın birçok bölgesinde kaya gerekli ısı seviyesine sahip olsa da akışkanın içinden akması için yeterli geçirgenliğe sahip değil. Fakat bu yeni proje ile yeraltında derin sondajlar yapılarak ve kayada kırıklar oluşturmak için sıvı enjekte ediliyor. Ardından bu geçirgenlik sağlanıyor. Bu şekilde gereken enerji üretilebiliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu