GenelGoogleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Sonunda Adam Gibi Karanlık Mod Sunuyor

İnternet ve teknoloji devi Google, anasayfasında geç de olsa gerçek karanlık modu sunmaya başlayacak. Ana sayfa nihayet karalara bürünecek.

Google, yeryüzünün en çok kullanılan arama motoru için toplu olarak yeni bir karanlık modu dağıtmaya başladı. Güncelleme kademeli olarak bilgisayarlar ve mobil cihazlarda kullanıma sunuluyor. Ancak aynı Android güncellemelerinde olduğu gibi bu güncelleme de ilginç bir şekilde kademe kademe sunuluyor. Bir kere de Apple gibi yeniliği herkese aynı anda sunsalar olmuyor sanki?

Daha önce kullanılan karanlık mod, gözleri rahatlatan gri rengiydi. İnternet devi şimdi OLED ve AMOLED ekranlarda gri olarak değil, simsiyah olarak görünmesi gereken gerçek siyaha (#000000) geçiyor. Şubat ayının başlarında, yeni karanlık temanın dağıtımı başladı. Ancak son derece yavaştı ve bazı kullanıcılar için ortaya çıktı ve kısa sürede ortadan kayboldu. Artık daha fazla kullanıcı gerçek siyah moda erişim bildiriyor.

Google’ın karanlık modu neden bu kadar geç sunduğu bilinmiyor. Ancak arama sonuçlarını siyah fon üzerine beyaz font ile görüntülemek oldukça göz yoruyor. Gözleri koruyacağız derken yazıları okumak için göz sağlığımızı daha da bozabiliriz. Size tavsiyemiz düşük parlaklıkta aydınlık temayı kullanmanız yönünde olacak.

Google

Sistem arayüzünde siyah arayüz oldukça kullanışlı olsa da bir metin okunacağı zaman fonun siyah olması pek mantıklı görünmüyor. Bu yüzden gri mod belki de Google‘ın aldığı en iyi karardı. Ancak bundan da vazgeçilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu