Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Telefonda Windows kullanmak isteyen var mı? Xiaomi Mi 6 Windows 10’u çalıştırdı!

Telefonda Windows 10 kullanmak isteyenlerin gözü aydı. Xiaomi Mi 6, x64 ARM tabanlı Windows 10’u çalıştırmayı başardı. İşte detaylar!

Android pazarında kişiselleştirme ve ROM olayları her zaman ilgi çekici olmuştur. Yapısından dolayı bu tür işlemlere her zaman açık olan Android, bu sefer bambaşka bir işe imza attı. Bugün geliştiriciler, Microsoft’un x64 ARM tabanlı Windows 10 işletim sistemini Xiaomi Mi 6 modeline kurmayı başardıklarını açıkladı.

Masaüstü sürümüne benzer bir deneyim sunan x64 ARM tabanlı Windows 10 işletim sistemi, telefona harici klavye ve mouse bağlayınca tam anlamıyla bir PC tadı veriyor. Telefonda .exe uzantılı uygulamaların çalışmasını da sağlayan bu proje şimdilik emekleme aşamasında diyebiliriz.

Telefona kurulduğu için bazı sorunları olan bu projenin nasıl ilerleyeceği ise henüz bilinmiyor. Qualcomm, Snapdragon 820 zamanında Windows 10’un bu sürümünü mobil cihazlarda çalışabileceğini aslında bizlere göstermişti. Bu gösterimde World of Thanks oyunu oynanabiliyor, 4K videolar oynatılabiliyor, Microsoft Office 2019 çalıştırılabiliyordu. Intel i3 işlemciye eş değer bir performans sunan Snapdragon 820‘nin geleceğe ışık tutması bekleniyordu.

Xiaomi Mi 6

Ancak Qualcomm’un bu atılımı pek ilgi görmemiş ve proje rafa kaldırılmıştı. Uzun zamandır bu projeye benzer bir girişim çıkmamıştı. Bu yüzden Mi 6’ya yüklenen Windows 10‘un bu konuda yeni bir atılımı başlatacağı düşünülüyor. Bakalım ilerleyen aylarda bu projenin devamı gelecek ve stabil olarak telefonda Windows 10 kullanabilecek miyiz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu