Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobiroller

iPhone 13 Özellikleri Sızıyor! Yıllar Sonra Beklenen Özellikler

Eylül 2021’te tanıtılacak iPhone 13 serisi modeller hakkında çarpıcı iddialar geldi. Telefonlarda Apple adına önemli gelişmeler olacak.

iPhone 13 serisi modellerin tanıtılmasına daha aylar var; fakat her yıl olduğu gibi iPhone’lar gündemden düşmüyor. Açıkçası artık bu duruma da alışmadık değil. Bir sonraki iPhone modeller aylarca gündemde kalıyor ve sözü edilen iddiaların neredeyse büyük bölümü de doğru çıkıyor.

Gelelim iPhone13 serisi için ortaya atılan son bilgilere. EverythingApplePro sitesi tarafından yayınlanan yeni bir video iPhone13 serisinde yer alması beklenen bazı detayları ortaya koyuyor. Söz konusu bazı özellikler için Apple’ın açıkçası baya geciktiğini söyleyebiliriz.

iPhone 13

iPhone 13 ‘te 120Hz Ekran Bekleniyor

Ekranla başlayalım. Android tarafında birkaç yıldır kullanılan yüksek tazeleme hızına sahip ekranlar nihayet iPhone’larda da kullanıma sunulacak. Dört telefondan oluşan seride hangi modellerde 120Hz ekran kullanılacağı şu an için net değil; fakat beklenti mini ve standart modellerde 90Hz, Pro modellerde ise 120Hz ekranın kullanılacağı yönünde.

Ekran tarafındaki bir diğer önemli gelişme ise ekran sürekli açık özelliğinin getiriliyor olması. Android tarafında yıllar yıllar önce kullanılan, Apple’ın ise Apple Watch saatlerde kullanmaya başladı ekran sürekli açık özelliği iPhone13 serisinde göreceğimiz bir diğer önemli gelişme olacak.

Kamera Gelişmeleri Neler Olacak?

iPhone 13 serisinde gelişmiş bir ultra geniş açılı kamera yer bulacak. Bu kamerada, mevcut beş katmanlı lens yerine alt katmanlı bir lens kullanılacak. Apple ayrıca uzun bir süredir üzerinde çalıştığı portre video çekim özelliğini iPhone13 serisinde kullanıma sunacak. Çekim sonrası alan derinliği kullanıcı tarafından değiştirilebilecek.

Pixel telefonların önemli kamera özelliklerinden biri olan astrofotografi, iPhone13 serisine geliyor. Gece gökyüzündeki Ay ve yıldızları çekmek için geliştirilen bu çekim modunda, yeni iPhone’lar gökyüzüne çevrildiğinde yani Ay ve yıldızları gördüğünde otomatik olarak devreye girecek. Tabii bu çekim modunda daha uzun pozlama süresi ve fotoğrafı işlemek için biraz daha fazla zamana ihtiyaç olacak.

iPhone13 serisine dair son olarak tasarımdan söz edelim. Bir sonraki iPhone’lar mevcut iPhone’lara göre, yumuşak ve mat bir kar yüzey sayesinde daha rahat bir elle tutuş hissiyatı verecek. Yeni iPhone’lar bir de daha güçlü MagSafe mıknatıslar taşıyacaklar. Bununla birlikte telefon serisi 0. 26 mm daha kalın olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu