KoronavirüsOtomobil

Honda O Ülkeden Resmen Çekiliyor! Satışlar Adeta İçler Acısı


Otomobil sektörünün önde gelen şirketlerinden Honda, kötü giden satışları yüzünden o ülkeden resmen çekilme kararı aldı. İşte detaylar;

Pandemi dönemi, her şeyde olduğu gibi otomobil sektörünü de büyük ölçüde etkiledi. Kötü geçen 2020 yılı, ekonomi bakımından neredeyse her şirkete büyük zararlar verdi. Örneğin akıllı telefon üreticileri, hedeflediği satış rakamlarına geçtiğimiz yıl ulaşamadı. Bunun yanı sıra otomobil sektörü de içler acısı bir hale geldi. Hatta sektörün önde gelen üreticilerinden Honda, kötü gidişatı yüzünden büyük bir pazar payına sahip Rusya’dan çekilme kararı aldı.

Yabancı basında çıkan haberlere göre Honda, şirketin yeni planlandırma yapısının bir parçası olarak 2022 yılından itibaren Rusya’ya araç tedarik etmeyi bırakacak. Bu sebepten ötürü de ülkeden çekilecek. Ancak Honda’nın yetkili sorumlusu, Rusya’da otomobil ve motosiklet parçalarını satmaya devam edeceklerini bildirdi. Aynı zamanda satış sonrası hizmet faaliyetlerine de devam edilecek.

Honda’nın Rusya’da fabrikası bulunmuyor

Toyota ve Nissan gibi diğer Japon üreticilerin aksine, Honda’nın Rusya’da bir fabrikası bulunmuyor. Bu ülkede satılan tüm Honda otomobilleri, komple araçlar şeklinde dışarıdan ithal ediliyor. Japon teknoloji devinin Rusya’dan çekilmesinin ana nedeni de, hiç şüphesi kötü giden satışları diyebiliriz. Zira Avrupa İş Birliği verilerinden gelen raporlara göre dev şirket, Kasım ayında sadece 79 adet araba satarak, diğer yıllık satışlara kıyasla %50‘lik bir sert düşüş yaşadı. Muhtemelen bu durumun böyle olmasının tek sebebi, 2020 yılının baş belası olan Covid-19’dur. Her şeyi alt üst eden pandemi, otomobil sektörünün başarılı isimlerinden Honday’ı da bu sene hüsrana uğrattı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu