Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Şapkadan Tavşan Çıkaracak

Xiaomi’nin Leica imzalı lenslere sahip olacak olan Xiaomi 12 Ultra modelinin kamerası hakkında heyecanlandıran bilgiler geldi.

Xiaomi ile Leica işbirliği sonrasında gözler bu ortaklık ile üretilecek telefona çevrilmişti. Çinli teknoloji devinin bu süreçte karşımıza ilk olarak Xiaomi 12S modeli ile çıkması bekleniyor. Sonraki etapta ise Xiaomi 12 Ultra modeli satışa sunulacak. Bugün sızıntıları ile ünlü olan Digital Chat Station yeni telefonun kamerası hakkında bazı bilgiler paylaştı.

Xiaomi 12 Ultra kamerası ile şov yapacak

Sızıntı devi; Xiaomi Mix Fold’da piyasaya sürülen sıvı lensin Xiaomi 12 Ultra için daha da geliştirildiğini belirtti. Yeni amiral gemisi, ultra geniş açılı ve makro lensleri birleştiren sıvı bir lens ile donatılacak. Ancak daha fazla bir bilgi maalesef ki verilmedi. Muhtemelen bu canavarda Samsung’un 200 Megapiksellik yeni sensörü kullanılacak.

DCS ayrıca, sıvı lensin büyük ana kamera modülünün orta kısmında yer aldığını ve oldukça büyük olduğunu, bu da önceki açıklamalarla tutarlı olduğunun altını çizdi. Sızıntıcı ayrıca Xiaomi 12 Ultra’nın yandan kavisli bir OLED ekranın yanı sıra Snapdragon 8+ Gen 1 ile geleceğini de sözlerine ekledi. Telefon, yeni görüntüleme teknolojisinin yanı sıra hızlı şarj desteği ile kutusundan çıkacak.

Xiaomi 12 Ultra
Xiaomi 12 Ultra’nın özellikleri

Xiaomi ve Leica arasındaki işbirliğiyle ilgili olarak “Yeni Xiaomi projesine 100 yıldan fazla Leica deneyimine yatırım yaptık.” ifadelerine yer verilmişti. Görünen o ki Xiaomi de Leica da işi şansa bırakmak istemiyor. Muhtemelen bu doğrultuda dünyanın en iyi kamerasına sahip telefonu üretilecek. Fiyat açısından ise bu modelin 1.200 dolar bandında olması bekleniyor. Yıl sonuna doğru tanıtılacak olan Ultra model bakalım DxOMark’ta zirveye oturabilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu