Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

McAfee Antivirüs’ün Kurucusu John McAfee İntihar Etti

McAfee Antivirüs yazılımının kurucusu olan ünlü milyarder John McAfee İspanyol hapishanesinde intihar etti. İşte detaylar.

McAfee antivirüs yazılımı şirketi McAfee’nin kurucusu, kripto meraklısı ve komplo teorisyeni John McAfee, Barselona’daki bir hapishane hücresinde ABD’ye iade edilmeyi beklerken ölü bulundu. Katalonya Adalet Bakanlığı temsilcisi ünlü ismin ölümünü doğruladı. Resmi olarak ölüm nedeni henüz belirlenmedi, ancak yetkililer intihar ettiğine inanıyor.

Antivirüs öncüsü John McAfee İspanyol hapishanesinde intihar etti

İspanyol yetkililerin McAfee’yi 2020 ABD başkanlık seçimlerinde Liberter Parti’ye aday olma girişimiyle bağlantılı olarak ABD savcılarının dolandırıcılık, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı ile suçlamasının ardından, Ekim 2020’de Barselona havaalanında tutuklamıştı. McAfee’nin çeşitli kaynaklardan önemli gelir elde etmesine rağmen 2014 ve 2018 yılları arasında vergi beyannamesi vermediği iddia ediliyor.

John McAfee

McAfee, virüsten koruma yazılımının ilk geliştiricilerinden biri olarak biliniyor. Ancak son yıllarda eksantrik davranışları ve çeşitli tartışmalı hikayeleriyle çok daha fazla dikkat çekti. Böylece, 2012’de bir komşunun öldürülmesi için katile 5.000 dolar ödemekle suçlandı ve 2019’da Dominik Cumhuriyeti yetkilileri, büyük kalibreli silahlar ve askeri teçhizatla dolu bir yatta seyahat etme şüphesiyle McAfee’yi tutuklamıştı.

Yazılım dünyasının ünlü isimlerinden olan McAfee’nin ölümünün arkasında yatan sebebin önümüzdeki günlerde aydınlatılması bekleniyor. Ünlü milyarder intihar mı etti yoksa bir suikastin mi kurbanı? Bu soruların yanıtını öğrenmek için bir süre bekleyeceğiz. Bakalım ünlü yazılımcının ölümünün arkasından ne çıkacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu