Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi CEO’su Lei Jun açıkladı! Borsayı ben istemedim!!!

Akılı telefon pazarında rüya gibi bir 2017 geçiren Xiaomi, 2018 yılında da rekorlar kırarak yoluna devam etmesini bildi. 2019 içinse büyük hedefleri olan Çinli üreticinin kurucusu ve CEO’su Lei Jun borsa açılımı ve 2019 planları hakkında açıklamalarda bulundu. Bildiğiniz üzere Xiaomi 2018 yılında çok ilginç bir borsaya ya da daha doğrusu (IPO) halka arz süreci yaşadı. Borsaya açılır açılmaz taban fiyatın altına ciddi bir düşme yaşayan ve bir süre de sürekli olarak gerileyen Xiaomi bugün açılış fiyatının üzerinde “değerlenecek kağıtlar” kategorisine yükseldi. Bunun en büyük sebebi ise 2018 yılı için hedef gösterilen 104 milyon adetlik telefon satışına ilk 3 çeyrekte ulaşabilmesi oldu.

Lei Jun borsa ve 5G ile ilgili net konuştu!

Bugün yapılan bir basın etkinliğinde konuşan Xiaomi CEO’su Lei Jun, borsa açılımına yönetim kurulu toplantısında karşı çıktığını ve bunun için daha beklemeliyiz telkininde bulunduğunu belirtti. Bu oldukça ilginç bir durum zira borsadaki başarıyı da Jun’ın üzerine almadığını görüyoruz. 2- 3 yıl sonraki borsa açılımında daha iyi bir sonuç alınır mıydı bunu tabii ki bilemeyeceğiz ama Xiaomi borsaya açılarak doğru bir karar vermiş gibi görünüyor. Zira kasasına büyük bir meblağ girdi.

Xiaomi Mi Mix 3
Xiaomi Mi Mix 3

5G’li telefonlar da geliyor! Peki hangi model güncellenecek?

5G teknolojileri üzerine de konuşan Lei Jun, 2019 yılı içinde hatta ilk çeyrekte 5G destekli bir telefon ile kullanıcıların karşısına çıkacaklarını ama bunun yeni bir telefon olmayabileceğini dile getirdi. Bu noktada da bizim tahminlerimize göre Xiaomi Mi Mix 3‘ün 5G destekli bir modeli ile üretici karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Xiaomi’nin 2019 performansını yakından takip ediyor ve sizleri de bilgilendiriyor olacağız.

Lütfen TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Lütfen Bize Destek Olun…

MIUI 10 güncellemesi 20’den fazla Xiaomi telefon için onaylandı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu