Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Bu Rakamlar Doğruysa Exynos 2200 Hayal Kırıklığı Yaratabilir

Samsung, AMD tarafından geliştirilen GPU’ya sahip ilk işlemcisi Exynos 2200 çözümünü bir süredir geliştiriyor. Fakat son haberler iyi değil.

Samsung, 2022’de duyuracağı amiral gemisi telefonlarda AMD’nin yardımıyla geliştirilen Exynos 2200 işlemcisini kullanacak. Bu gelişme Exynos işlemcilerin son yıllarda kaybettiği itibarını geri kazanması açısında çok önemli. AMD ile yapılan işbirliğinin önemli performans kazanımları getirmesi bekleniyor. Fakat yeni bilgiler, Exynos 2200’ın öncül versiyonuna göre beklenen sıçramayı gerçekleştiremeyeceğini gösteriyor.

Exyos 2100 ile kıyaslandığında Exynos 2200’ın CPU performansında yalnızca %5’lik bir iyileştirme sağlayacağı kaydediliyor. AMD tarafından geliştirilen GPU’nun ise %17’lik bir performans artışı sağlayacağı bildiriliyor. Exynos 990’dan Exyos 2100’e geçişte CPU ve GPU biriminde %30 ila %40 seviyesinde bir performans artışı vaat edilmişti.

Yeni bilgiler arasında Exynos 2200 SoC’nin yapay zekada (AI) %117 gibi büyük bir performans artışı sağlayan bir NPU’ya (Nural İşlem Birimi) sahip olduğu iddia ediliyor. Daha iyi AI işleme, Bixby gibi sanal asistanları daha hızlı hale getirebilir. Daha da önemli isei iyi bir NPU, AI destekli mobil fotoğrafçılığı artırabilir. Hem zaten Galaxy S22 Ultra’da 108 megapiksel kameranın yapay zeka tarafında çok ilerleme sağladığı aktarılıyor.

Sonuç olarak AMD, PC dünyasında prestijli bir marka ve herkes bunun mobil alanda 3D uygulamalar için daha iyi destek sağlayacağını umuyor. Samsung ve AMD arasındaki ortaklık birinci nesil işlemcide beklenen sonucu ortaya koymasa da bir sonraki Exynos işlemcilerde AMD’nin etkisini işlemcilerde daha net göreceğimizi düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu