Güncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Covid-19 Aşı Merkezi SMS’lerine Dikkat Edin! Sonra Merkeze Gitmeyin

Son günlerde birçok kişinin cep telefonunua Covid-19 Aşı Merkezi SMS’leri gelmeye başladı. Aşı olacağım diye başınıza kötü bir şey gelmesin…

Ülkemizde dolandırıcılık oldukça popüler bir suç. Bugün Instagram’ı açtığınızda bile hemen bu dolandırıcılığı görebiliyorsunuz. Zira daha önce birçok video ile Instagram üzerinden insanların nasıl dolandırıldığını sizlere gösterdik. Bugün de yeni bir dolandırıcılık hikayesi ile karşınızdayız. Bir süredir birçok kişiye gelen Covid-19 Aşı Merkezi ile ilgili kısa mesajlar insanların bu mesajları açmasına sebep oluyor.

Zira hepimiz aşıyı bekliyoruz. Bu aşılama beklentisi de dolandırıcıların yeni hedefi olmuş durumda. Zira dolandırıcıların gönderdikleri linkin telefonunuza gelecek bir virüs, bir solucan ya da en iyi ihtimalle servis kaydı yaparak faturanızdan para tahsilatı yapması mümkün bir durum. Bunların en kötüsü ise telefonunuza solucan dedikleri yazılımı yüklemeleri. Zira bu yazılım ile siz uyurken telefonunuza bağlanıp bankacılık işlemleri bile yapabilirler.

Bu tarz şeylere inanmamanızı sizlere ve çevrenizdekilere tavsiye ediyoruz. Bu dolandırıcılar yakalansa bile kanunların açıklarından yararlanarak kendilerini aklayabiliyor. Zamanında bize sahte mont gönderen kişileri mahkemeye vermek istediğimizde “adamların bize mont gönderdikleri için bu suçun dolandırıcılığa girmeyeceğini de öğrenmiştik.”

Yani lütfen gözünüzü açık tutun. Zira aşılama çalışmaları arttıkça bu ve buna benzer dolandırıcılık şekillerini fazlası ile göreceğiz gibi düşünüyoruz. Bu kişilerin amaçları zaten yaşlı kişileri ağlarına düşürebilmek. Benim başıma gelmez demeyin ve ailenizi bunlardan koruyun…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu