Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi pandemi mandemi demiyor! Bam Bam Bam!!!

Koronavirüs salgını devam ederken Xiaomi pandemi sürecinde işlerini geliştirmeyi başardı. İşte Xiaomi 2020 Q2 raporları…

Dünya üzerinde yaşanan Koronavirüs salgını, dünyamızı tehdit etmeye devam ederken markaların satış raporları da gelmeye başladı. Xiaomi 2020 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını bugün resmen açıkladı ve yüzler gülüyor. Zira tüm üreticilerde ciddi kayıplar olmasına rağmen Xiaomi pandemi sürecinden pekte etkilenmiş gibi değil.

Zira bugün yapılan açıklamalara göre bu yılın ikinci çeyrek raporlama dönemi için toplam gelir 7,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu da analistlerin beklentilerinin yaklaşık 300 milyon dolar üzerinde. Ayrıca bir önceki yıla göre 200 milyon dolar daha fazla. Net kar, bir yıl öncesine göre % 7,2 düşüşle 490 milyon $ oldu.

Mi-10
Mi-10

Akıllı telefon satışlarından elde edilen gelir, salgına rağmen neredeyse hiç değişmedi. Telefon satışları sadece %1,2 düşüşle 4,5 milyar dolar gelire geriledi. Yani Xiaomi‘nin gelirinin yaklaşık %40‘ı akıllı telefonlardan gelmiyor. Toplamda Xiaomi 28,3 milyon adet telefonsattı. Ayrıca, Xiaomi‘nin bir akıllı telefonunun ortalama satış fiyatının, muhtemelen pahalı amiral gemilerinin piyasaya sürülmesine bağlı olarak, %11,8 oranında önemli bir artış gösterdiğini de belirtmek gerekir.

Xiaomi, internet hizmetlerinden 856 milyon dolar daha kazandı ve bu bir yıl öncesine göre %29 daha fazla. Bu yılın Haziran ayında, aktif MIUI kullanıcılarının sayısı, bir yıl öncesine göre %23,3 artarak 343,5 milyon kişiye ulaştı. Reklamcılık işi şirkete bir yıl öncesine göre %23,3 daha fazla para kazandırdı. Bu da 450 milyon dolar olarak açıklandı. Oyun geliri ise 1,5 kattan fazla artarak 145 milyon dolara ulaştı.

Xiaomi Mi 10 Ultra
Xiaomi Mi 10 Ultra

Xiaomi için bir diğer önemli gelir kaynağı da TV‘ler ve dizüstü bilgisayarlar. Bu cihazların satışları 697 milyon dolar getirdi. Ancak bu bir yıl öncesine göre %12.2 daha az. Şirket, çeyrek boyunca 2,8 milyon TV satışı gerçekleştirdi.

Görünen o ki; Xiaomi para basmaya devam ediyor. Pandemiden güçlenerek çıkmayı bilen Xiaomi‘nin önümüzdeki süreçteki gelirleri ne olacak? Bunu da hep birlikte göreceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu