Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Çıldırmış Olmalı! Yeni AR/VR Başlığı Artık Böbrekler de Yetmeyecek!

Apple AR/VR başlığı sahip olduğu fiyat etiketiyle ağızları adeta açık bırakacak. Ancak ürün sınıfının en güçlü donanımına da sahip olacak.

Yeni Apple AR/VR başlığı sahip olduğu özellikleri kadar fiyat etiketiyle de ön plana çıkacak. Apple tanıttığı bütün ürünlerini üst düzey fiyat etiketiyle piyasaya sürüyor. Ancak hem kullanıcılara hem de teknoloji dünyasına inanılmaz yenilikler getiriyor. Şimdi de bu ürünlerine yeni AR/VR başlığını eklemeye hazırlanıyor.

Apple’ın Arttırılmış Gerçeklik başlığı üzerinde çalıştığına dair ilk rapor 2017 yılında yayınlandı. Çalışmalar ise o günden beri Apple tarafından gizli bir şekilde yürütülmekte. Ancak gelen haberlere göre Apple’ın yeni başlığı gelecek yıl tanıtılabilir. Apple yeni VR başlığının temelini ise iPad ve iPhone modellerine LİDAR sensörlerini eklemesiyle ve kendi silikonunu geliştirmesiyle attı.

Apple’ın yeni başlığının 3.000 Dolar’a mâl olması bekleniyor. Ancak başlık bu zamana kadar en güçlü ve en gelişmiş donanıma sahip olacak. Ayrıca başlık iki adet 8K ekrana sahip olacak. Cihaz yeni göz izleme teknolojisiyle derinlik oluşturmaya imkân sağlayarak, video kalitesini düşürmeden GPU üzerindeki yükü azaltabilecek. Yani görüntü, yalnızca kullanıcının odaklandığı alanda tam çözünürlükte gözükebilecek.

Apple AR/VR

Cihazda alanı haritalamak ve başlığın hareketini izleyebilmek için LİDAR sensörlere yer verilecek. Ayrıca Apple’ın el izleme, göz izleme gibi kontroller için başlığın yan tarafına konumlandıracağı fiziksel kadran veya “yüksük” olarak tanımlanan aksesuar üzerinde çalıştığı da söyleniyor.

Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre Apple, başlık için ayrı bir yonga seti üretecek. Yeni yonga seti daha güçlü performans sunacak olsa da tahminlere göre M1 yonga setiyle benzer özelliklere sahip olacak. Ancak ilerde tanıtılacak olan M2 yonga setiyle de benzer özellikler taşıyabilir. Başlığın dış cephesinde kumaş malzemelere yer verilecek. Böylece başlık daha hafif bir yapıya sahip olacak.

Apple’ın yeni başlığı AR işlevselliğine sahip bir VR başlığı olacak. Apple yeni ürününü gelecek yıl tanıtabilir. Ancak bazı raporlara göre bu süre birkaç yıl daha uzatılabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu