Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Gelirleri Rekor Seviyede Düştü! Kayıp Büyük!

Son açıklanan verilere göre Xiaomi gelirleri rekor seviyede düştü. Çinli teknoloji devi bu yıl resmen kan kaybetti. İşte detaylar.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, telefon pazarındaki talep düşüşünden çok etkilendi. Şirketin en son mali raporunun gösterdiği gibi, net geliri yüzde 83 gibi inanılmaz bir düşüşle 204 milyon dolara düştü. Bu, şirketin kendi tahminlerinden bile daha düşük çıktı. Xiaomi gelirleri maalesef ki talep azlığından dolayı bu seviyelerde diyebiliriz.

Ancak firmanın toplam gelir çok daha az düştü. Açıklamalara göre bu düşüş %20 oranında. Bu da 10.3 milyar dolara denk geliyor. Çin’de, Xiaomi akıllı telefon sevkiyatları son çeyrekte yüzde 22 düşerken, Çin’deki genel pazar %14,7 düştü.

Xiaomi’nin düşüşü, pazar liderleri arasında en önemli olanıydı. Xiaomi, hükümetin Çinli akıllı telefon üreticilerinin 150 doların altındaki cihazları satmasını yasaklamaya karar verdiği Hindistan’da da ateş altında kaldı.

Xiaomi MIUI

Xiaomi’nin yeni canavarları ile etkileyici bir deneyim sunduğu ortada. Ancak firma bu zamana kadar uygun fiyatlı telefonları ile dikkatleri üzerine çekmiş ve gelirlerini artırmıştı. Premium segmente geçmek görünüşe göre Xiaomi’ye pek iyi gelmedi. Ancak bu bir süreç. Xiaomi, bu süreçi lehine çevirebilmek için gerekli hamleleri yapacaktır. Önümüzdeki yıl Xiaomi’nin gelirlerindeki bu düşüşü telafi etmesi ve Premium segmentte başarılı işlere imza atacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu