Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Dolar Dibi Gördü! iPhone Fiyatları Düşecek Mi?

Dolar, Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra resmen çakıldı. Peki, iPhone fiyatları ne olacak? Apple indirim yapacak mı?

Türkiye’de doların 18‘e çıkmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni ekonomik modeli açıkladı. Bu açıklamalardan sonra TL’ye olan güven bir kez daha tazelendi ve dolar 18’den bir anda 11 seviyesine kadar geriledi. Doları olanı üzen bu olaydan sonra gözler doğal olarak Apple Türkiye’ye çevrildi. Peki, 40.000 TL‘yi bulan iPhone fiyatları kurlardaki bu düşüşün ardından eski haline gelecek mi?

iPhone fiyatları düşecek mi?

Apple Türkiye genellikle fiyat politikalarını 6 aylık yapıyor. Ancak kurlardaki bu gerginlikten dolayı Cupertinolu firma fiyatlarını 1 ayda tam iki katına çıkarmıştı. Kurlardaki bu düşüşün ardından Apple’ın direkt indirim yapmayacağını düşünüyoruz. Muhtemelen Apple, Ocak ayını bekleyecek ve kurları gözlemleyecek. Eğer kurlar bu seviyede kalırsa fiyatları tekrardan eski haline getirecek.

Eğer kurlar daha da düşer ve Apple Türkiye en ufak bir indirim bile yapmazsa o zaman işin rengi değişir. Bu süreçte fiyatlarına zam yapan firmaların da kurlar düzene girdiğinde devlet tarafından incelenmesi gerekiyor. Krizi fırsata çeviren firmalara bir yaptırım uygulanması lazım ki fiyatlar tekrardan eski haline geri dönsün.

iPhone fiyatlarının ne kadar düşeceğini kestirmek güç. iPhone 13 mini şu an 19.999 TL‘ye satılıyor. Kurlar düşmeye devam ederse fiyat yeniden 10.999 TL seviyesine düşer mi bilinmez. Muhtemelen 10.999 TL yerine 13.499 TL civarında bir fiyat belirlenir. Apple Türkiye’nin ağzı sütten bir kere yandı. Bu yüzden yoğurdu üfleyerek yiyeceklerdir. Umarız kurlar beklenenden de fazla düşer ve fiyatlar ilk haline hızlı bir şekilde geri döner. Aksi durumda teknoloji artık bir hayal olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu