Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 14 Ultra’nın Ana Kamerası Şimdiden Belli Oldu

Yeni bir rapora göre Xiaomi 14 Ultra, öncülünde olduğu gibi 1 inçlik Sony sensör kullanılacak. İyileştirme diğer sensörlerde bekleniyor.

Xiaomi, nisan ayında kamera yetenekleriyle fark yaratan Xiaomi 13 Ultra modelini duyurdu. Telefonda 1 inç büyüklüğünde ve 50 megapiksel çözünürlüğünde olan Sony IMX989 kamera sensörü kullanıldı. Telefonun yuvarlak kamera modülü üzerinde 50 megapiksel çözünürlüğünde olan üç kameraya daha yer verildi. Xiaomi 13 Ultra’nın çok yakında küresel piyasalarda çıkış yapması beklenirken, güvenilir bir kaynak daha aylarca uzağımızda olan Xiaomi 14 Ultra hakkında önemli bir bilgiyi sızdırdı.

Mobil dünyasının bir numaralı sızıntı kaynağı Digital Chat Station’a göre Xiaomi 14 Ultra’da öncülünde olduğu gibi 1 inçlik sensör kullanımını sürecek. Bu sensör yukarıda da söz ettiğimiz gibi Sony IMX989 olacak. Lens ve diyafram tarafında ne gibi gelişmeler olur şu an için tahmin etmek güç, fakat sensör tarafında bir gelişme olmayacağı belli oldu.

Bunun dışında telefonda ultra geniş açılı, telefoto ve periskop şeklinde dörtlü kamera kurulumu sürecek. Xiaomi’nin özellikle periskop kamera tarafında odak uzunluğunu artırarak bir dizi geliştirmeler sunması beklenebilir.

Xiaomi 13 Ultra

Hatırlatmak gerekirse Xiaomi 13 Ultra’da f/1.9 ve f/4.0 arasında değişken diyafram desteği sunan 1 inç 50MP Sony IMX989 ana sensör olarak kullanıldı. Leica Vario-Summicron lense sahip olan telefonda ayrıca 122 derecelik görüş açısına sahip 50MP Sony IMX858 ultra geniş açılı kamera ve iki adet 50MP  Sony  IMX858 telefoto / periskop kameraya yer verildi. Telefonun 12GB RAM + 512GB’lık versiyonunun çok yakında 1.299 € fiyatlar Avrupa’da satışa sunulması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu