Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiXiaomi

Evofone Xiaomi Türkiye Lansmanı yaptı! Ortalık karıştı! Genpa mı KVK mı?

Geçtiğimiz hafta içinde Evofone isimli paralel ithalat şirketi Xiaomi Türkiye Resmi Distribütörü olarak bir lansman düzenledi ve bu lansmanda Mi A2 ve Mi A2 Lite telefonlarını basına gösterdi. Xiaomi’nin Türkiye’de en çok telefon satan ithalatçısı konumundaki Cepport ise bu lansman sonrasında yapılan açıklamalara bir cevap niteliğinde yazı servis etti. Basın ile yapılan röportajlarda Genpa‘nın KVK‘ya göre daha kaliteli ve daha ehil servis verdiği imalarına karşın Cepport Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan bu açıklamayı siz değerli okuyucularımız ile paylaşmak istiyoruz.

Xiaomi Türkiye lansmanı ortalığı karıştırdı!

Xiaomi Türkiye pazarında kedine ait çok özel bir hayran kitlesi oluşturdu ve bu yapılan açıklamalar hem markanın itibarını zedeliyor hem de kendine Xiaomi Türkiye distribütörüyüm diyen Evofone‘nu zor bir duruma doğru sürüklüyor. Umarız bu tarz açıklamalar yerine birlikte ortak payda bulunabilecek bir ortam yaratılabilir. Zira kim hangi ürünü nerede almak isterse alabilir ve de almalıdır.

İşte Cepport Yönetim Kurulu tarafından yapılan resmi açıklama
Sevgili Miui Türkiye Ailesi;
16.08.2018 tarihinde yakın dostum Sn. Uğur Soylu’nun sahibi bulunduğu EVOFONE/EVOBT şirketleri genel müdürü Sn. Onur Çon beyefendinin sunumunu yaptığı A2 ürünü lansmanı XİAOMİ TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ lansmanına dönüşmüştür.
Sn. Onur Çon beyefendinin basına verdiği röportajda özellikle Kvk Teknik Servis garantili ürünlerle ilgili yaptığı açıklamalara söz hakkının tarafımıza düşmesinden dolayı açıklayıcı bazı bilgileri tarafınıza vermek istedik. Tarafımızın ve kamuoyunun merakla beklediği soruları bu platformu ve sosyal medya aracılığı ile Sn. Onur Çon beyefendiye sormak istedik.
Sn. Onur Çon, Evofone firmasının Xiaomi Firmasının taraf olduğu yani distribütörlük anlaşmanızda Xiaomi firmasının ıslak imzasının olduğu bir distribütörlük anlaşmanız var mı? Yok ise daha evvel hepimizin mal aldığı Bristol Cell Mobile Phone Trading ve Dubai’de faaliyet gösteren Awaisstar Xiaomi distribütörlerinin taraf olduğu sözleşme mi var?
Teknik servis hizmetini aldığınız Genpa firmasının saygınlığı ve iş bilgisi Türkiye pazarında tabii ki tartışmasızdır. Mamafih sizin deneyiminizde olan bir yöneticinin Kvk Teknik Servis firmasının teknik ekibi ve teknik deneyimi ile ilgili bu kadar zayıf bir bilgiye haiz olması ciddi anlamda düşündürücüdür.
Firmamızın sattığı ürünlerin tamamı sizin yurt dışı faturalarınızda olduğu gibi direk Xiaomi’den değil Xiaomi Çin distribütörlüğünden gelmekte ve aynı size gelen ürünler gibi Global ürünlerdir. Xiaomi firmasında distribütör bazında tarafınıza kesilmiş bir fatura var ise kamuoyuyla ve bizlerle paylaşmanızı önemle rica ederiz.
Ekte firmamızın kamuoyuna Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na teknik düzenlemeler dairesi başkanlığının firmamıza resmi ithalatını yapabilmek için getirdiği global ürünlerin test raporlarını sunmaktayız. Mi8 / A2 / A2 Lite / Redmi 6 / Redmi 6A gibi yeni ürünlerin Türkiye’deki ilk raporları firmamızca temin edilmiştir. Evofone olarak bu raporlarında aynı şekilde tarafınıza kamuoyuna paylaşılmasını önemle rica ederiz.
Verdiğiniz bilgilerin arasında kamuoyuna vergi hususundan bahsetmişsiniz. T.C. Gümrüklerinde uygulanan bir referans fiyat uygulaması vardır. Evofone firmasında bizlerde gümrüğe hangi fiyattan mal alırsak alalım aynı vergilendirme rakamına uyarak vergi ödemekteyiz. Dilerseniz beyanname örneklerini tarafınıza iletebiliriz. Sizde kendi beyannamelerinizi kontrol edebilirsiniz.
Aşağıda bazı üyelerimizin Xiaomi firmasına attığı mailler bulunmaktadır. Hiçbir mailde Xiaomi Firmasında Türkiye’de faaliyette bulunduğu teyit etmektedir. Resmi sitede 23 ülke arasında henüz Türkiye yer almamaktadır.
Xiaomi A2 ürün lansmanında yer alan Çin’li dostlarımızın Xiaomi Firmasında değil distribütör Bristol Cell Mobile Phone Trading firmasının çalışanları olduğunun altında önemle çizmek isteriz.
Türkiye’de rüşdünü, kalitesini, hizmetini senelerce kanıtlamış olan KVK Teknik Servis firması ile KVK Teknik Servis garantili ürünlerin fiyat avantajı ve kalitesi ile hizmet vermeye devam edeceğiz. Sizlere de işlerinizde başarılar dileriz.”

Editörün Notu:

Bugün sokağa çıksanız ve Genpa mı yoksa KVK mı diye sorsanız 10 kişiden 8’nin KVK diyeceğinden de eminiz. Bilmiyoruz siz bu konuda ne diyorsunuz ama bizce herkes kendi işini en iyi yapmanın peşinde olmalı. Zira başkalarına laf atarak ve başkalarının yaptığı işi kötülemeye çalışarak yükselme çabasına girmemeli diye düşünüyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu