AndroidAndroid GüncellemeGoogle Play StoreGüncel Teknoloji Haberleri

Google Play Store Güncellendi, Yeni Sürümü Mutlaka İndirin

Google Play Store için yeni bir güncelleme dağıtıma sunuldu. Son sürümde casus yazılımlara karşı önemli iyileştirmeler yer alıyor.


Google, kötü amaçlı yazılımlara karşı Android ekosisteminin resmi uygulama mağazası için yeni bir sürüm sunmaya başladı. Google Play Store 36.5.20 artık Android cihaz kullanıcıları için kullanılabilir ve uygulama indirme deneyimi için yeni optimizasyonlarla birlikte geliyor.

En son sürüm, Google’ın uygulama indirme süresinde devam eden geliştirme ve değişikliklerin bir parçasıdır. En son sürümü buradaki bağlantıdan manuel olarak alabilirsiniz veya arka planda cihazın indirmesini bekleyebilirsiniz. Ancak, size önerimiz uygulamayı manuel olarak indirip bir an önce yüklemeniz. Play Store 36.5.20 numaralı sürümü kademeli olarak genişliyor, fakat tüm Android cihazlara ulaşması biraz zaman alabilir.

Yeni bir bulgu, Google Play Store’da gizlenen iki casus yazılım olduğunu gösteriyor. Bunlar 1,5 milyondan fazla Android kullanıcısını etkileyebilir. Casus yazılımlar iki ayrı uygulamadan geliyor ve aynı geliştiriciler tarafından yapılıyor. Araştırmacılar ayrıca bu uygulamaların adlarını da paylaştı:

  • Dosya Kurtarma ve Veri Kurtarma – com.spot.music.filedate – 1M+ Kurulum
  • Dosya Yöneticisi – com.file.box.master.gkd – 500K+ Kurulum

Bu uygulamalar telefonunuzla izinsiz etkileşime girebilir ve verileri Çin’de bulunan geliştirici sunucusuna gönderebilir.

Google Play Store APK nasıl yüklenir?

Android cihazınızda GooglePlay Store uygulamasına giriş yapın. “Play Store> Ayarlar> Play Store sürümü”yolunu izleyerek mağazanın sürüm numarasına göz atabilirsiniz. Uygulamanın daha önceki sürümlerinden birine sahipseniz mevcut güncellemeyi yüklemenizi öneriyoruz.

Play Store’un yeni sürümünü yüklemeden önce“Ayarlar> Güvenlik > Bilinmeyen kaynaklar”sekmesini aktif duruma getirmeyi unutmayın ya da yükleme esnasında bunu aktif edebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu