AppleGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Apple Car Gümbür Gümbür Geliyor! Tesla İşine Bak!

Apple’ın otomobili Apple Car vitesi 7’ye taktı geliyor. Otomobil ile ilgili ortaya çıkan bilgiler Tesla’nın hiç hoşuna gitmeyecek.

Cupertinolu teknoloji devinin uzun bir süredir Apple Car adını vereceği otomobili üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Çip krizinden dolayı planlarını 1 yıl erteleyen Apple’ın, yeni hamleleri ortaya çıktı. Apple‘a yakınlığı ile bilinen Mark Gurman, Bloomberg’e verdiği bir notta önemli kaynaklara atıfta bulunarak, Apple’ın tamamen kendi kendine sürüş sistemine sahip elektrikli aracının 2025’te piyasaya sürüleceğini söyledi.

Apple Car fantastik özellikleri ile sürüş deneyimini değiştirecek

Apple’ın sürücüsüz elektrikli arabası son birkaç yıldır gündemde olan bir konu. Bu Apple projesine Project Titan adı verildiği ve ekibin Kevin Lynch tarafından yönetildiği bildiriliyor. Araçta herhangi bir pedal ve direksiyon kumandası bulunmayacak.

Daha önce, şirketin iki geliştirme yolu arasında seçim yaptığı iddia edilmişti. Bunlardan ilki bazı gelişmiş sürücü destek özelliklerine sahip geleneksel bir elektrikli araçtı. Diğeri ise sürücü müdahalesi olmaksızın tamamen otonom sürüşe sahip daha sofistike bir elektrikli araç. Şimdi teknoloji devinin ikinci seçeneği seçtiği doğrulandı.

Apple Car

Bununla birlikte, Apple’ın hala dahili olarak tartışılan bir tür acil durum kontrol modu ekleme olasılığı var. Ayrıca araca geniş koltuklar ve devasa bir bilgi-eğlence sistemine sahip olacağı bildiriliyor. Apple’ın otomobilin çoğu hızlı şarj istasyonunda şarj edilebilmesi için otomobil için tescilli bir şarj sistemi geliştirme planı olmadığı bildiriliyor.

Tesla otomobillerinde bile bildiğiniz gibi geleneksel pedal ve direksiyon sistemleri mevcut. Ancak Apple’ın arabasında bunların yer almayacak olması asıl devrimi başlatacak. Bundan 20-30 yıl sonra gerçek anlamda sürücüsüz otomobiller ile karşılaşacağız gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu