Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Snapdragon 888 Lite ile Amiral Gemileri Ucuzlayacak!


Qualcomm’un gizli kapılar ardında Snapdragon 888 Lite yonga setini geliştirdiği ortaya çıktı. Hadi iyisiniz telefon fiyatları düşecek!

Qualcomm geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Snapdragon 888 yonga setini tanıtmış ve bu yonga ilk olarak Xiaomi Mi 11 ile karşımıza çıkmıştı. Snapdragon X60 5G modem ile gelen bu yonga seti fiyat açısından yüksek maliyetli olduğu için telefon fiyatlarını da etkilemişti. Qualcomm şimdi ise daha uygun fiyatlı ama aynı performanslı Snapdragon 888 Lite üzerinde çalışmaya başladı.

SD 888 Lite’ın fiyatının uygun tutulması için 5G modemden mahrum bırakılması bekleniyor. Sadece LTE yani 4G bağlantısı ile gelecek olan yonga seti amiral gemisi modellerinin fiyatlarını 100 dolara kadar düşürecek gibi görünüyor. Ana işlemciden tek farkı modem olacak olan Lite sürümün önümüzdeki günlerde tanıtılması bekleniyor.

Snapdragon 888

Tüm dünyada yarı iletken üretiminde büyük bir kriz yaşanıyor. Bu krizden dolayı telefon gibi basit bir aracı bir yana bırakın, oyun konsolları ve ekran kartları bile sınırlı stoklar ile üretiliyor. Hatta Tesla bile yarı iletken krizinden dolayı üretimini yavaşlattı.

Qualcomm bu sorunlar ile baş etmeyi göze almış olacak ki durduk yere Lite işlemci tanıtacak. Zaten hali hazırdan Snapdragon 870 gibi güçlü bir işlemcin var. Bu krizde 4G’lik işlemci üretmenin hiçbir anlamı yok. Qualcomm muhtemelen bu hamlesi ile umduğunu bulamayacak. Eğer SD 870 ile yeni işlemcili telefonlar arasında 200-250 dolarlık fark olmazsa Qualcomm için şimdiden geçmiş olsun diyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu