Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy Z Flip 3 Hızlı Şarj Özelliği Saç Baş Yoldurabilir


Galaxy Z Flip 3 katlanabilir yapısı nedeniyle piyasadaki en pahalı telefonlardan biri olacak. Ancak şarj hızı hayal kırıklığı olacak.

Samsung, 11 Ağustos’ta gerçekleştireceği Galaxy Unpacked etkinliğinde Galaxy Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 modellerini görücüye çıkaracak. Şirkete yakın kaynaklara göre her iki katlanabilir telefon öncülleriyle kıyaslandığında %20 oranında daha ucuz bir fiyattan satışa sunulacak. Fiyat düşüşü bir nebze olsa yüreklere su serpse de, özellikle Z Flip 3 modeli söz konusu hızlı şarj olduğunda kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratacak. Hatta telefondaki bazı donanımsal gelişmeler göz önüne alındığında Z Flip 3 pil süresiyle de kullanıcıları üzeceğe benziyor.

Yakın zamanda Çin’de 3C veri tabanında ortaya çıkan Z Flip 3’te 3.300 mAh büyüklüğünde ve 15 watt hızlı şarj desteğine sahip bir pil yer alacak. Başka bir ifadeyle Z Flip 3 öncülüyle aynı pil ve aynı adaptörü taşıyacak. Snapdragon 888 işlemcisinden güç alacak telefonda ekranın bu defa 120Hz tarama hızında çalışacak olması ciddi bir pil tüketimi anlamına geliyor. Peki Samsung’un bunun için bir önlemi oldu mu? Ne yazık ki hayır.

Katlanabilir telefonlarda pili büyütmek standart akıllı telefonlara göre daha zor, fakat aşırı pil tüketimi güçlü bir adaptörle nispeten telafi edilebilir. Fakat Z Flip 3’te böyle bir gelişme de olmayacak.  Telefonda en azından 25 watt hızlı şarj desteği sunulabilirdi.

Merak edilen bir diğer husus ise katlanabilir telefonların kutusundan adaptör çıkış çıkmayacağı. Beklenti çıkacağı yönünde, fakat Galaxy S21 serisinde kutu içeriğinde adaptöre yer verilmemesi kafaları karıştırmıyor değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu