Dizüstü BilgisayarGüncel Teknoloji HaberleriMicrosoftMobirollerTeknoloji

Surface Laptop Studio Resmi Olarak Tanıtıldı: Hem Laptop Hem Tablet!

Microsoft’un Surface etkinliğinde resmi olarak tanıtılan Surface Laptop Studio ilgi çekici özelliklere sahip. İşte cihazın detayları.

Microsoft’un yeni cihazı Surface Laptop Studio bugün itibariyle piyasaya çıktı ve oldukça ilginç bir bilgisayar. Adından da anlaşılabileceği üzere, bu bir dizüstü bilgisayar ancak Surface Studio’nun bazı özelliklerini barındırıyor. Bu cihaza taşınabilir bir Surface Studio diyebiliriz.

Surface Laptop Studio, Dizüstü Bilgisayar Modu adı verilen varsayılan durumunda normal bir laptop gibi duruyor. Ancak 14.4 inçlik PixelSense Flow dokunmatik teknolojili 2400×1600 çözünürlüklü 120Hz yenileme hızına sahip ekranı öne doğru çektiğinizde klavye kapanıyor. Bu duruma ise Sahne Modu deniliyor. Ekrana yazmak veya dokunmatik tabanlı işler yaparken bu mod daha uygundur. Oyun oynamak ve film izlemek için de harika olabilir.

Ekran bir tablet gibi düz durana ve klavye dahil izleme dörtgenini kaplayana kadar size doğru uzatılabilir. Bu da Stüdyo Modu olarak adlandırılıyor. Yazma, boyama veya çizim gibi işlerde bu mod en iyisidir. Cihaz ayrıca kullanıcıların Surface Slim Pen 2’yi saklayabilecekleri bir alana da sahip.

Microsoft Surface Laptop Studio Özellikleri

Cihaz dört çekirdekli 11. Nesil Intel i5 ve i7 işlemci seçeneklerine sahip. i5 modelinde entegre Intel Iris Xe grafikleri bulunurken i7 varyantında NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti grafik birimi bulunuyor. Cihaz yükseltilebilir 32 GB RAM ve takılabilir 2 TB SSD desteğine sahip.

Girişlerde ise Thunderbolt destekli 2 USB 4.0 girişi, 3.5mm jak girişi ve Surface Connect portunun bulunduğunu görüyoruz. Cihaz Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6, Dolby Atmos’un dörtlü Omnisionic hoparlörüne ve 1080P webcame sahip.

Microsoft, cihazın kutudan Windows 11 ve bir aylık Xbox Game Pass Ultimate ile çıkacağını söyledi. i5 varyantı 60W Surface şarj adaptörüne sahipken i7 modeli 95W şarj adaptörüne sahip.

Sadece platin renk seçeneğine sahip olan cihaz, 5 Ekim’den itibaren 1599$dan başlayan fiyatlarıyla satın alınabilir. Yeni Surface serisi gelişmeleri için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu