Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Z Flip 3 En Net Hali ile Karşımızda

Samsung’un dikine katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip 3 en net render görselleri ile karşımıza çıktı. Bu telefon çok şık bir tasarıma sahip olacak.

Güney Koreli Samsung, önümüzdeki ay düzenleyeceği etkinlikte yeni katlanabilir telefonlarını tanıtacak. Dikine ve enine katlanabilen iki farklı model tanıtacak olan Samsung, bu yıl tasarımsal açıdan kullanıcılarını fazlasıyla tatmin edecek gibi görünüyor. Özellikle dikine katlanabilen telefon Galaxy Z Flip 3, tasarımı ile ön plana çıkmayı başaracak. 1.500 dolar fiyat bandından satışa sunulması beklenen bu telefonun bugün en net render görselleri ortaya çıktı.

Galaxy Z Flip 3 nasıl olacak?

Konsept tasarımcısı LetsGoDigital tarafından yayınlanan konseptler, Samsung’un Google Pixel serisinden etkileneceğini gösteriyor. İki farklı ton tasarımını kullanacak olan Samsung, ekran konusunda başarılı bir işe imza atacak. Katlanabilir telefonun ekranı açıldığında 6.7 inç büyüklüğünde olacak. FHD+ çözünürlüğündeki bu ekran 120 Hz tazelemli AMOLED panel ile gelecek. Bildiğiniz gibi Z Flip serisinde dış ekran yer alıyor. 1.1 inç büyüklüğünde olan bu ekran, bu yıl 1.9 inçe çıkacak. Bu ekrandan telefonu açmadan gelen bildirimleri ve saati görüntüleyebileceksiniz.

Kompakt yapısı ile dikkat çekecek olan telefonda Qualcomm’un Snapdragon 888 yonga seti ve 12 GB RAM yer alacak. 256 GB dahili depolama birimi ile gelecek olan telefonda 2 adet 12 Megapiksel çözünürlüğünde kamera kurulumu bulunacak. Bu kameralara nokta çentikli 10 Megapiksellik Selfie kamerası eşlik edecek.

Katlanabilir telefonlar ilk çıktığında tablet/telefon formu ile sükse yapmıştı. Ancak dikine katlanabilir telefonların gömlek cebinde bile kolayca taşınması ve kullanıcıların kompakt tasarımlara yönelmesi Samsung’u bu alanda atılım yapmasını sağlamış gibi görünüyor.

Samsung, tasarıma önem verenler için bir de Galaxy Z Flip 3 Thom Browne Edition’ı tanıtacak. Bu modelde kullanılacak olan materyaller doğal olarak fiyatın artmasına neden olacak. sınırlı sayıda üretilecek olan bu modelin oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz.

Katlanabilir telefonlar koronavirüs ve çip krizine rağmen sükse yaptığından, önümüzdeki yıllarda bu alanda daha çok telefon göreceğimizi düşünüyoruz. Samsung, Huawei ve Xiaomi’den sonra OPPO ve Apple’ın da bu alanda telefon üretmesi bekleniyor. Ancak Apple cephesi katlanabilir ekran teknolojisinin olgunlaşmasını bekleyeceği için muhtemelen 2-3 yıl daha katlanabilir iPhone görmeyeceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu