Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei kaç telefon sattı? Yükseliş devam ediyor mu?


Yılın ilk üç çeyreğinde Huawei kaç telefon sattı? Konuya ilişkin şirket cephesinden açıklamalar geldi. Son yıllarda mobil dünyasına önemli bir yükseliş sergileyen Huawei için 2017’nin ilk üç  çeyreği de iyi geçmiş görünüyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre şu ana kadar dünya genelinde 100 milyondan fazla akıllı telefon satışı gerçekleşmiş durumda.

Geçen yıl aynı dönem ile kıyaslandığında satışların %19 oranında arttığı Huawei CEO’su Yu Chengdong tarafından açıklandı. CEO’ya göre satışların artmasıyla birlikte şirketin işletme geliri de %30 oranında artış kaydetti. Huawei ayrıca yılın ilk üç çeyreğinde perakende satış noktalarını dünya genelinde 42.300’e yükseldiğini bildirdi. Geçen yıla kıyasla %19’luk bir büyüme anlamına geliyor.

Huawei dünyanın en büyük pazarı Çin’de bir numaralı telefon üreticisi konumunda. Global pazarda ise Samsung ve Apple’ın ardından gelen Huawei birkaç yıla kadar Apple’ı geride bırakmayı hedefliyor. Kısa süre önce IDC tarafından yayınlanan bir rapora göre Huawei yıl sonuna kadar akıllı telefon pazar payı noktasında Apple’ı geride bırakabilir.

Bir yandan fiyat / performans odaklı ürünlerle diğer taraftan üst segmentte Mate 10 serisi modellerle Huawei’in yıl sonuna kadar başarılı satışları sürdüreceğini söyleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu