Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google Pixel 6 Rekor Kırdı! Tutmayın Küçük Enişteyi!


Google’ın bir türlü tutturamadığı Pixel serisi şeytanın bacağını kırdı. Google Pixel 6 satış rakamlarıyla Google’ın yüzünü güldürmeyi başardı.

Google Pixel 6 telefonların çeşitli hatalar ve sorunlar nedeniyle haberlerde sık sık karşımıza çıkmasına rağmen, Google‘ın amiral gemisi serisi pazarda büyük başarı elde etti. Bu, yeni telefonların bir satış rekoru kırmayı başardığını doğrulayan şirketin resmi mali raporuyla da doğrulandı.

Alphabet‘in (Google’ın ana şirketi) CEO’su Sundar Pichai, bir kazanç çağrısında Pixel 6 serisinin tüm zamanların üç aylık satış rekoru kırdığını söyledi. En yeni Pixel telefonların başarısını yeni gerçek zamanlı çeviri araçlarına bağladı. Ne yazık ki, Alphabet kesin satış rakamlarını açıklamamakta ve donanım ürünlerini yazılımlarıyla birlikte Google Hizmetleri kategorisi altında gruplandırılıyor. Bu kategori ayrıca Android, Chrome, Google Haritalar, Arama, Google Play ve YouTube’u da içeriyor.

Şirketin satışları önemli ölçüde arttı ve gelir 2021’in 4. çeyreğinde 69 milyar dolara ulaştı. Bir yıl önce, şirketin geliri 52,8 milyar dolardı. Bu arada, kar da artarak 2020’de 19 milyar dolardan 2021’de 26 milyar dolara ulaştı.

Google Pixel 6 Pro

Pixel 6 serisi geçen sonbaharda piyasaya sürüldü. Satışların hızı devam ederse, serinin tarihindeki en çok satanı olabilir. Türkiye pazarına açılmayan bu seri Amerika’da iPhone gibi oldukça güçlü bir rakip ile mücadele ediyor. Pixel’lerin tutmama nedeni önce fiyatlarına bağlanmıştı. Bu yüzden Google yeni modellerde fiyatları geriye çekti. Görünüşe göre fiyatın kırılması satışları dopinglemiş. Bakalım bu yılın sonunda tanıtılacak olan Pixel 7 ailesi iPhone 14’ün ciddi ciddi rakibi olabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu