AppleGüncel Teknoloji HaberleriMacBookTeknoloji

Macbook’ta Günlük İşler İçin Kaç GB RAM Gerekli Olduğunu Apple Yetkilisi Açıkladı

Apple donanım mühendisliği başkan yardımcısı, Macbook cihazlarda günlük işlere yetecek RAM miktarını açıkladı. Sizce kaç olmalı?

Apple geçtiğimiz yılın ekim ayı sonunda M3 işlemciye sahip Macbook Pro modelini tanıtmıştı. 14 inç boyutunda olan M3 işlemcili Macbook Pro baz modelde 8 GB RAM kullanılıyor. Macbook Air modelinde bile benzer bellek yapılandırmasıyla gelen Apple‘da şirketin donanım mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı birtakım açıklamalarda bulundu.

Apple, Macbook Cihazlarda Gündelik İşlere Yetecek RAM Miktarını Açıkladı

Cupertino merkezli teknoloji devi, Macbook cihazlarda 8 GB belleğin yeterli olduğunu ifade etti. Donanım mühendisliği başkan yardımcısı Kate Bergeron, webde gezinme, temel seviyede fotoğraf ve video düzenleme, film ve dizi izleme gibi birtakım basit ve gündelik işler için 8 GB RAM’in yettiğini söyledi.

Mac satın alan kişiler genelde RAM miktarını ek ödeme yaparak satın alabiliyorlar. Bu miktar hiçte bütçe dostu bir miktar olmuyor. Örnek vermek gerekirse 8 GB RAM ve 512 GB SSD’ye sahip M3 işlemcili Mac Pro 67.999 TL’den satılıyor. RAM’e +8 GB eklemek isterseniz 8 bin TL ekstra ödemeniz gerekiyor. 16 GB eklemek isterseniz de 16 bin TL vermeniz gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu