Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Her şeyi unutun; realme 7i çok yakında geliyor!!! İşte özellikleri…

Geçtiğimiz haftalarda realme 7 ve 7 Pro akıllı telefonlarını piyasaya süren Çinli üretici, şimdi de realme 7i modeli için kolları sıvamaya başladı.

Akıllı telefon pazarının yükselen yıldızı realme, kategorisini yeni telefonları ile sürekli olarak genişletiyor. Hatırlarsınız Çinli üretici geçtiğimiz haftalarda realme 7 ve 7 pro modellerini piyasaya sürmüştü. Oldukça iddialı özelliklere sahip olan bu telefonlar, beğenileri toplamayı da başardı. Ancak realme sadece bu kadarı ile yetinmeyecek. Çok yakında bunlara bir de realme 7i modelini ekleyecek.

Bildiğiniz üzere Çinli şirket, realme 6 serisinde de aynı şeyi uygulamıştı. Hatırlarsınız realme 6 ve 6 Pro piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra, bunlara bir de realme 6i modeli eşlik etmişti.

Şirketin bugün paylaştığı resmi afişlere göre realme 7i , 17 Eylül tarihinden itibaren Hindistan pazarında yerini almaya başlayacak. Şimdi gelin Realme 7‘nin geliştirilmiş bir versiyonu olarak gelecek olan bu telefona biraz da yakından bakalım.

realme-7i

Yapılandırma açısından realme 7i, arka tarafta realme logosuna sahip bir tasarım ile gelecek. Buna ek olarak cihazda fiziksel bir parmak izi tarayıcısı bulunacak. Ancak parmak izi tarayıcısı ekranın üzerinde yer alsa, telefona daha hoş bir hava katabilirdi. Bunun yanı sıra Çinli şirket, arka kapak tasarımında da degrade yapılandırmasına yer verecek. Yani arka kısımda renkli bir kapak bulunacak.

İşlemci hakkında konuşacak olursak cihaz, gücünü  Snapdragon 662 yonga setinden alacak. Bunu da , 8GB RAM ve 128GB dahili hafıza ile destekleyecek.

Ekran özelliklerine değinecek olursak realme 7i‘de, tıpkı serinin diğer modelleri gibi  90 Hz’lik yenileme hızını destekleyen 6,5 inç HD bir ekran ile gelecek. Ayrıca bu ekran, 1600 × 720 piksel çözünürlüğüne sahip olacak.

Fotoğraf açısından bakarsak telefon, arka tarafta 64 megapiksel ana, 8 megapiksel ikincil kamera ve iki adette 2 megapiksellik lensler olmak üzere toplam dörtlü bir kurulum ile donatılacak. Ön tarafta da görüntülü aramaları destekleyen 16 megapiksellik bir selfie kamerası yer alacak.

realme 7i ayrıca, 18W hızlı şarjı destekleyen 5.000 mAh’lik bir pil ile gelecek. Yazılım olarak ise cihaz kutudan, Android 10 tabanlı realme UI ile çıkacak.

Bakalım 17 Eylül tarihinde tanıtılacak olan bu telefon, beğenileri kazabilecek mi? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu