Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S21 Kamera Sorunu Yaşıyor! Samsung Ne Yapacak?

Samsung’un amiral gemisi modeli Galaxy S21 kamera sorunu ile gündeme geldi. Peki, Güney Koreli firma bu sorun için ne yapacak?

Son zamanlarda, Samsung’un amiral gemisi modeli Galaxy S21 hakkında şikayetler gelmeye başladı. Galaxy S21 kamera sorunu ile kullanıcılarına zor zamanlar yaşatıyordu. Bu sorunlar arasında en can sıkanı ise kamera uygulamasının çok belirgin bir şekilde gecikme sorunu yaşamasıydı. Peki, Güney Koreli firma bu sorun için nasıl bir aksiyon alacak?

Galaxy S21 kamera sorunu için düğmeye basıldı!

Bu sorunların Haziran yazılım güncellemesiyle düzeltileceği bugün resmen açıklandı. Güney Koreli teknoloji devi, portre modunu kullanırken veya yakınlaştırma yaparken ortaya çıkan yanlış bellek kullanımı nedeniyle kamera uygulamasının yavaşlamaya başladığı sorununu da kabul etti.

Yakında yayınlanacak olan güncelleme ile;

Temel kamera modlarında performansın optimizasyonu

Portre modu motorunun optimizasyonu

Yüksek büyütme ile çekim yaparken bellek kullanımının optimizasyonu yapılacak.

Ayrıca QR kod tarayıcı kullanırken galeride saklanan QR resimlerini tanımanıza olanak sağlayan bir işlev de kamera uygulamasına eklenecek.

Galaxy S21 Kamera Sorunu

OTA üzerinden sunulacak olan bu güncellemenin önümüzdeki günlerde resmi olarak yayınlanması ve Türkiye’de de indirime sunulması bekleniyor. Samsung’un sorunlar karşısında aksiyon alıp güncelleme yayınlaması oldukça sevindirici. Ancak firma son yıllarda kamera tarafında Çinli üreticilerin gerisinde kalmaya başladı. Özellikle DxOMark‘ta Galaxy serileri pek iştah açan puanlar alamıyor. Muhtemelen Samsung da bunun farkında ve 2022 yılında kamera tarafında dev adımlar atacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu