Güncel Teknoloji HaberleriTeknolojiWhatsApp

WhatsApp Daha İyi Veri Güvenliği İçin Sohbet Yedeklerini De Uçtan Uca Şifreliyor!

Şu sıralar bir dizi yenilik ile sık sık haberlerimiz de yer alan WhatsApp şimdi de sohbet yedeklerini uçtan uca şifreliyor.

Günümüzün en çok kullanılan mobil mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp‘ın tahtı sallanıyor gibi görünüyor. Hem ülkemiz de hem de dünya da geniş bir kitle tarafından kullanılan popüler uygulama son bir kaç ayda epey kan kaybetse de alacağı güncellemeler ile durumu toparlayacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz günler de sohbet ekranların da yer alan videoları ve resimleri daha büyük oran da karşımıza çıkaracağını duyuran uygulama daha sonra da 6 farklı etiket paketini de sessiz sedasız yayınlamıştı. WhatsApp Android platformunda beta olarak yeniden yayınlandı.

Belirtilen etiketler şu sıralar kullanıcılar tarafından sohbet esnasında paylaşılmaya devam edilirken şirketin bazı güvenlik alanlarında da çalıştığı ortaya çıktı. Bugün gelen detaylar ile uygulamanın sohbet yedekleri de uçtan uca şifreleneceği belli oldu.

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp Güvenliğe Önem Vermeye Başladı!

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte veri sızıntısı ve verilerin zarar görme olasılığı da artmaya başladı. Teknoloji geliştikçe hem yeni açıklar ortaya çıkıyor hem de kullanıcı verileri epey tehlike altına giriyor. Bu nedenden ötürü uygulamalar kullanıcıların verilerini korumakla mükelleftirler. Popüler mesajlaşma uygulaması da bu durumun farkında olacak ki hem bazı güvenlik hem de bazı yenilikler peşinde koşuyor. Bugün edindiğimiz detaylar da WhatsApp uygulamasının Android platformunda bir beta yayınladığı ve bu beta ile Google Drive’dan alınan sohbet yedeklerinin uçtan uca şifrelendiğini öğrendik. Beta sürüm 2.21.10.2 olarak duyurulurken bu betanın sadece Android platformuna özgü olduğu ifade edildi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu