Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Mi Mix 4 Devasal Tam Ekran ile Geliyor

Xiaomi’nin çok konuşulacak olan telefonu Xiaomi Mi Mix 4 hakkında yeni bilgiler geldi. Telefon devasal tam ekran tasarımı ile karşımıza çıkacak.

Çinli dev yeni telefonu için artık gün saymaya başladı. Mi Mix serisi ile telefon sektöründe her zaman ilklere imza atan Xiaomi, bu yıl tanıtacağı model ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak. Xiaomi Mi Mix 4 ismini taşıyacak olan bu telefon hakkında bugün yeni detaylar ortaya çıktı.

Xiaomi Mi Mix 4 isminden söz ettirecek

Bu zamana gelen bilgilere göre telefonda 6.67 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüğünde OLED ekran yer alacaktı. Tam ekran tasarımına sahip olacak olan bu ekran bugün doğrulandı diyebiliriz. Telefon için üretilen ekran koruyucusu telefonda ekran altı kamera teknolojisinin yer alacağını bir kez daha ortaya çıkardı. Ancak şimdilik bu ekran altı kameranın kaç megapiksel çözünürlüğünde olacağı bilinmiyor.

ZTE‘den sonra ekran altı teknolojisini kullanacak olan Xiaomi’nin tek yeniliği bu olmayacak. Geçtiğimiz yılda Micron Technology, uMCP5 adını verdiği bellek çözümünü duyurmuştu. Bu teknoloji dünyada ilk kez bu telefonda kullanılacak. LPDDR5 ile harmanlanan uMCP5 bellek sayesinde daha hızlı bir deneyim sunulacak. UFS 3.1 ile LPDDR5’i birleştiren uMCP5 bellek sayesinde sanal RAM oluşturma konusunda Xiaomi sınırları zorlayacak.

Sanal RAM teknolojileri genellikle UFS 3.1’den bir bölümü kullanarak yapılıyordu. Şimdi ise uMCP5 sayesinde tümleşik bellek daha hızlı veri aktarımı sunabilecek.

Xiaomi Mi Mix 4

Snapdragon 888 Plus yonga setinden beslenecek olan telefonda 120W hızlı şarj desteği de bulunacak. Ana kamera konusunda 50 Megapiksel çözünürlüğünde ISOCELL GN1S sensör kullanacak olan Xiaomi, fiyatı maalesef ki uygun tutamayacak. Bu modelin 900 dolar bandını aşacağı söyleniyor. Türkiye pazarına biraz gecikmeli olarak geleceğini düşündüğümüz Mi Mix 4, firmanın yeni göz bebeği olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu