Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Mobil İşlemci Dünyasında Kartları Yeniden Dağıtmaya Geliyor!

Bugün gelen bilgilere göre Samsung mobil işlemci pazarında üretim sürecini 3 nanometreye getirmeye hazırlanıyor. İşte ilk detaylar…

Güney Koreli Teknoloji devi Samsung, mobil işlemci pazarında Apple ve Qualcomm’dan sonra 5 nanometre üretim sürecine Galaxy S21 serisinde kullanılan Exynos 2100 yonga seti ile giriş yaptı. Gelen bilgilere göre Samsung vites arttırarak 3 nanometre üretim sürecine giriş yapan ilk üretici olmak için kolları sıvadı. Samsung mobil işlemci pazarını üretim sürecini geliştirerek yeniden eline almak istiyor.

Çin’de yayımlanan yeni bir rapora göre Samsung; Teksas’ da 3 nm yongaları üretip, dağıtacağı bir fabrikaya 10 Milyar Dolar yatırım yapmayı planlıyor. Böylece Exynos ile mobil işlemciler dünyasında kendini başarısızlığa iten Samsung; en gelişmiş çip üreticisi konumunda olan ve en büyük Tayvanlı rakibi TSMC’ den üstünlüğü ele alarak, daha fazla ABD müşterisine ulaşmayı amaçlıyor.

Ancak bu planlar Samsung için sadece bir başlangıç niteliğini taşımakla beraber; bu yıl içinde inşaata başlayarak, 2022 yılından itibaren mobil işlemci dünyasında yeni büyük planını ortaya koymayı hedefliyor. Planların başlangıcı her ne kadar 2023 olarak gözükse de; bu tarihi geçip geçmeyeceğini hepimiz bekleyerek göreceğiz.

Güney Koreli kayaklara göre Samsung’un iki yıl sonra pazara sunacağı Galaxy S23 serisinde yeni yonga setini kullanacağını belirtiliyor. Samsung 3 nanometre üretim sürecine TSMC’den önce geçerse; Apple, Huawei ve Qualcomm Güney Koreli üreticinin müşterisi olabilir. Gelişmeleri sizler için takip etmeye devam edeceğiz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu