Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Kirin 985 işlemcisinin akıbeti belli oldu!

ARM’ın Huawei ile olan ilişkilerini askıya almasının ardından Huawei Kirin 985 işlemcisinin akıbeti tartışılmaya başlandı. TMSC cephesinden gelen açıklama, bu işlemci için lisanslama sürecinin tamamlandığını ve işlemcinin mevcut yaptırımlardan etkilenmediğini gösteriyor.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei Kirin 985 için üretim süreci başlıyor

TMSC hem Kirin 985 hem de Apple A13 işlemciler için ikinci nesil 7+ nm EUV üretim sürecine resmen başladığını duyurdu. EUV litografisini ilk kez uygulayan TMSC’nin rakipleri Intel ve Samsung’a karşı önemli bir avantajı ele geçirmiş durumda. EUV üretim mimarisi sayesinde işlemci aynı zar alanı üzerine %20 daha fazla transistör barındıracak.  Huawei, Kirin 985 işlemcisini ilk olarak Mate 30 serisi telefonlarda kullanacak.

TSMC, ABD ile Çin arasındaki ticari çatışmalara rağmen Huawei’ye işlemci üretmeye devam edeceği yönünde bir açıklamada bulundu. Çip üreticisi ayrıca 5nm UEV üretim teknolojisine sahip ilk işlemci denemelerine başladığını ve 2020’de seri üretime geçeceğini bildirdi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu