Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung katlanabilir telefon şovu yapacak

Samsung katlanabilir telefon konusunda 2021 yılında adeta şov yapacak. Firmanın tam üç tane yeni model tanıtacağı söyleniyor.

Sektördeki kaynaklara göre Samsung, 2021’de üç yeni katlanabilir akıllı telefon çıkaracak. Samsung bu sayede nispeten yeni akıllı telefon form faktöründe portföyünü genişletecek. Samsung katlanabilir telefon şovu 2021 yılının ilk ışıklarında başlayacak. 2021 yılının genelinde Galaxy Z Flip 2, Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Fold Lite modellerinin tanıtılması bekleniyor..

Samsung, yaklaşan bu cihazların her biri için üç tip OLED panel üretimine başladı. Bununla birlikte Samsung, panelleri koruyacak Ultra-ince cam (UTG) geliştirme ve üretimine de başladı.

Galaxy Z Fold 3’ün mevcut nesil Galaxy Z Fold 2’ye benzer bir ekran boyutuna sahip olması bekleniyor. Samsung’un ön kamera modülü için bir ekran altı kamera tasarlayacağına dair söylentiler var. Ayrıca telefonun S-Pen’i desteklemesi bekleniyor.

Galaxy Z Fold 3 için S-Pen desteğinin etkinleştirilmesi, Samsung‘un işini zorlaştıracak. Çünkü UTG’nin S-Pen’i algılaması için. hem ince yapıda olması hem de ekranı S-Pen’in çizmelerine karşı koruması gerekiyor.

Öte yandan Galaxy Z Fold Lite, Samsung’un daha uygun fiyat etiketine sahip daha ucuz bir katlanabilir akıllı telefonu olacak. Bu akıllı telefonun da Galaxy Z Fold 2 ile aynı ekran boyutlarına sahip olması bekleniyor.

Samsung katlanabilir telefon

Galaxy Z Flip 2, orijinal Galaxy Z Flip ile aynı 6,7 inç dahili ekrana sahip olacak ancak harici ekran boyutu 1,1 inçten makul bir büyüklüğe yani 3.0 inç ekrana büyütülecek. Bu modellerde ekran altı ön kamera olmayacak.

Galaxy Z Flip 2 ve Galaxy Z Fold 3’ün 2021 sonlarında piyasaya çıkması beklenirken, Galaxy Z Fold Lite büyük olasılıkla önümüzdeki yılın başlarında piyasaya sürülecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu