Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P40 Pro kamera özellikleri belli olmaya başladı!


Huawei’nin yeni amiral gemisi modeli Huawei P40 Pro, kamera özellikleri ile karşımıza çıkmaya başladı. Bu telefon altılı kamera kurulumu ile can yakacak!

Huawei, 26 Mart’ta düzenleyeceği etkinlikte yeni amiral gemisi modelleri ile karşımıza çıkacak. P40 ailesinin en teme modeli olacak olan Huawei P40 Pro hakkında bugün sızıntılar gelmeye başladı. Kamera konusunda çığır açacak olan telefonda, Huawei‘nin Kirin 990 yonga setinin ve 12 GB RAM‘in yer alması bekleniyordu. Bugün ise telefonun kamerası hakkında ilk bilgiler geldi.

Telefonda altılı arka kamera kurulumu yer alacak. Her biri Leica imzalı olacak olan bu lensler, mobil fotoğrafçılıkta çığır açacak. Bildiğiniz gibi diğer firmalar “pazarlama” için 108 Megapiksel gibi anlamsız bir sensörü telefonlarına eklemişlerdi. Kaliteli bir lense sahip 12 Megapiksel çözünürlükten bile daha kötü fotoğraflar çeken 108 Megapiksel çözünürlük Huawei tarafından pas geçilecek.

En mantıklı seçimi yapacak olan Huawei, bu modelinde daha önce hiç bir telefonda kullanılmayan 52 Megapiksel çözünürlüğünde 1/1.28 inç büyüklüğünde Sony IMX700 sensöre yere verecek. 1.22 μm pisek yoğunluğu ile gelecek olan bu lenste RYYB filtresi yer alacak. Diğer kamera ise 40 Megapiksel çözünürlüğünde Sony IMX650 sensörüne sahip olacak ve bu kamerada RGGB filtresi bulunacak.Huawei P40 Pro

 

Diğer kamera ise 10 kat optik yakınlaştırma yapan periskop telefoto lense sahip olacak. Dördüncü kamera telefoto lens ise 3 kat optik yakınlaştırma yapacak. ToF yani derinlik sensörlerini de barındıracak olan telefon muhtemelen DxOMark’ta en iyi fotoğraf çeken telefon olacak ve bu rekor 2020 yılında hiçbir firma tarafından kırılamayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu