Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Mobil Uygulamalar Peynir Ekmek Gibi Sattı

Mobil uygulamalar üzerine yapılan araştırma herkesin kanını dondurdu. 2020 yılında öyle bir harcama yapmışız ki aklınız almaz.

Araştırma ve pazarlama firması olan App Annie 2021 Mobil Pazar Raporu’nu yayınladı. Bu yıllık rapor, mobil cihazların çeşitli endüstriler ve küresel ekonomi üzerindeki yaygın etkisini analiz ediyor. 2020’de koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavururken, tüketiciler bağlantıda kalmak için mobil cihazlara yönelmişti. Mobil cihazlar bu süreçte iş, çalışma, eğlence, dinlenme ve diğer alanlarda kullanıldı. Rapora göre 2020’de mobil uygulamalar için yapılan harcamalar 143 milyar doları buldu. Bu, 2019’a göre yüzde 20’lik bir artış anlamına geliyor

Kullanıcı harcamalarını yönlendiren popüler pazarlar arasında Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Güney Kore ve Birleşik Krallık yer alıyor. Rapor, salgın nedeniyle mobil cihaz kullanımının 2020’de arttığını gösteriyor. Kullanıcı tabanının büyümesiyle mobil uygulama harcamaları da artıyor. 2020 için mobil uygulama harcamaları 143 milyar doları bulurken, kümülatif kullanım süresi 3,5 trilyon saate ulaştı. Mobil uygulama indirmelerine gelince, yıldan yıla yüzde 7 artışla 218 milyara ulaştı. Şu an itibariyle bu büyümede bir yavaşlama yok. Yeni uygulamalara yönelik küresel talep hala artıyor.

Mobil Uygulamalar

Yalnızca geçtiğimiz yıl, mobil uygulama şirketlerine yıllık yüzde 27 artışla 73 milyar dolarlık sermaye yatırıldı. Online alışverişin 2021 yılında perakende sektöründe ana akım trend haline geleceğini belirtmekte fayda var. ABD’de Taobao Live, Güney Kore’de Grip ve NTWRK gibi canlı alışveriş uygulamalarının indirmeleri Amerika Birleşik Devletleri’nde yüzde 245 arttı.

Uygulama açısından bakıldığında, TikTok’un kullanıcı başına harcadığı süre diğer tüm mobil uygulamalardan daha fazla. 2020’de mobil çevrimiçi video oynatma süresi genel olarak yüzde 40 arttı. Ayrıca, TikTok’un kullanıcı başına kullanım süresinde yıldan yıla yüzde 325 artış yaşandı.

Temassız teslimat, temassız ödeme, talep üzerine seçim ve çeşitli yardım fonksiyonları, yiyecek ve içecek uygulamalarına yönelik talebin artmasını teşvik etti. Raporda incelenen küresel pazarların çoğu için, koronavirüsün etkisiyle tüketiciler, yerel sosyal uzaklık politikası nedeniyle yalnızca evde kalabiliyor. Yiyecek ve içecek uygulamalarının haftalık açılış sayısı 2020’nin ikinci çeyreğinden bu yana arttı. Dördüncü çeyrekte ise zirve yaptı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu