Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S24 Ultra Etkili Bir Telefoto Kameraya Sahip Olacak

Galaxy S24 Ultra modelinde 10 yerine 50 megapiksel çözünürlüğünde bir telefoto kamera yer alacak. Telefonda toplam dört kamera kullanılacak.

Samsung’a yakın kaynaklar bir süre önce Galaxy S24 Ultra modelinde donanım seviyesinde bir kamera değişikliği beklemediklerini açıkladı. Samsung’un kamera tarafındaki geliştirmeleri daha çok yazılım ile sağlanacaktı. Ice Universe adlı kaynaktan bu iddiaların tersi yönünde bir açıklama geldi.

Samsung’a en yakın kaynaklardan biri olan Ice Universe’a göre S24 Ultra’da yepyeni bir 3x optik yakınlaştırmalı telefoto kamera yer verilecek. Samsung uzun süredir Ultra serisinde 10 megapiksellik telefoto kameralar kullanıyor. S24 Ultra ile birlikte sensör değişecek ve 50 megapiksel seviyesine çıkılacak. Piksel gruplama yapacak olan yeni kamera ile birlikte özellikle portre çekimler S24 Ultra’da daha iyi bir seviyeye yükselecek.

Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinden güç alacak Galaxy S24 Ultra’daki bir diğer önemli gelişme ise titanyum kasa olacak. Apple’ın iPhone 15 Pro serisinde yer vereceği yeni malzeme iddiaya göre Xiaomi 14 serisinde de kullanılacak.

Donanımhaber‘e göre Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonları için muhtemelen paslanmaz çelik bir çerçeve benimseyeceğine dair birçok söylenti geldi ve geçti. Ancak bu söylentiler şimdiye kadar gerçekleşemedi. Samsung’un amiral gemisi telefonlarındaki alüminyum çerçeve, onları piyasadaki en dayanıklı cihazlar arasında yapsada Apple, son birkaç yılda piyasaya sürülen iPhone’lardaki paslanmaz çelik çerçeve sayesinde bir telefonun ne kadar kaliteli hissettirdiği konusunda biraz üstünlük sağladı. Bu üstünlük yarışında öne geçmek isteyen Samsung, Galaxy S24 serisi ile titanyum çerçeveye geçebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu