Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Xiaomi Samsung ve Apple’ı Geçerek Avrupa Pazarını Salladı


Xiaomi akıllı telefon satışlarında dolu dizgin yoluna devam ediyor. Xiaomi son olarak Avrupa pazarında Samsung ve Apple’ı gerisine aldı.

Xiaomi emin adımlarla akıllı telefon pazarında bir numara olma yolunda. Xiaomi, yakın zamanda IDC tarafından yayınlanan dünya geneli ikinci çeyrek akıllı telefon satışlarında Apple’ı geçerek tarihinde ilk kez ikinci sıraya yükseldi. Marka, yükselişini Avrupa pazarında da sürdürüyor. Strategy Analytics analist tarafından yayınlanan son rapora göre Xiaomi Samsung ve Apple’ı geçerek Avrupa pazarında ilk kez bir numaraya yükseldi.

2021 yılı ikinci çeyrek döneminde Avrupa pazarında satışların yıllık bazda %14.4 büyüdü. Çinli üreticiler akıllı telefon satışlarını %67.1 artırırken, pazarın da %25.3’üne hakim durumdalar. Üç aylık dönemde toplam satılan akıllı telefon sayısı kayıtlara 50.1 milyon adet olarak geçti.

Analistler, akıllı telefon pazarındaki toparlanmayı devam eden ekonomik toparlanmalara, cihazlarını yükseltmek isteyen tüketicilerden gelen güçlü talebe ve çekici düşük maliyetli 5G modellerinin ortaya çıkmasına bağlıyor.

12.7 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Xiaomi Avrupa pazarında il kez bir numaraya yükseldi. Xiaomi’yi 12 milyon adet satışla Samsung izliyor. İlk beş içerisinde akıllı telefon satışları gerileyen tek marka Samsung oldu. Apple’ın bu dönemde Avrupa’daki iPhone satışları ise 9.6 milyon adet olarak gerçekleşti. İlk üç marka, diğer rakipleriyle farkı epey açmış durumda.

OPPO’nun 2.8 milyon adetle dördüncü sırada yer aldığı sıralamada OPPO’nun alt markası Realme 1.9 milyon adet satışla beşinci sırada bulunuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu