Akıllı SaatAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Watch GT 3 Pro ile İlgili Her Şey

Huawei’nin merakla beklenen saati Huawei Watch GT 3 Pro Türkiye pazarına giriş yaptı. İşte saatin özellikleri ve fiyatı hakkında her şey.

Çinli teknoloji devi Huawei Türkiye pazarına tam gaz yatırım yapmaya devam ediyor. Şimdi de Huawei Watch GT 3 Pro Türkiye pazarına resmi olarak giriş yaptı. Biz de sizler için Watch GT 3 Pro hakkında her şeyi bir araya getirdik. Bakalım Huawei’nin yeni akıllı saati neler sunuyor?

Saatin titanium sürümü 46mm yani 1.43 inç büyüklüğünde ekran seramik sürümü ise 1.32 inç (43mm) ekran ile geliyor. Bu ekranların AMOLED panele sahip olduğunu belirtelim. Cortex-M işlemci ile gelen bu modellerde 32 MB RAM ve 4 GB dahili depolama birimi ile geliyor.

HarmonyOS 2 veya üstü, Android 6.0 veya üstü, iOS 9.0 veya üstü ile uyumlu olan Huawei’nin yeni akıllı saati; ivmeölçer sensörü, jiroskop sensörü, jeomanyetik sensör, EKG sensörü, optik kalp atış hızı sensörü, hava basıncı sensörü, sıcaklık sensörü gibi bir dizi sensör ile geliyor.

IP68 sertifikasına sahip olan bu model 14 güne kadar kullanım sunuyor. Huawei’nin açıklamasına göre yoğun kullanımda bu süre 8 gün olarak belirlenmiş durumda. Tasarımı ile oldukça şık bir yapıda olan Watch GT 3 Pro’nun 46mm deri-spor versiyonu 5.499 TL, titantum versiyonu ise 7.499 TL fiyattan satışa sunulacak. 43mm deri versiyonu içinse 6.499 TL, seramik model için 8.499 TL son kullanıcı fiyatı açıklandı. Öte yandan akıllı saatleri 24 Mayıs – 19 Haziran tarihleri arasında satın alanlar Huawei akıllı tartıya ücretsiz sahip olacaklar.

Huawei Watch GT 3 Pro Türkiye
Huawei Watch GT 3 Pro Türkiye Fiyatı

Huawei’nin bu konudaki en büyük yeniliği ise EKG özelliği oluyor. Akıllı saatin alt kısmındaki işlev tuşu, aynı zamanda bir EKG ölçüm bölgesi olarak çalışıyor. EKG ölçümü şimdilik yalnızca saatin üzerinden görüntülenebiliyor. iOS, Android ve HarmonyOS için yakın zamanda yayınlanacak bir Huawei Sağlık uygulaması güncellemesi ile bu ölçümler telefondan da görüntülenebilecek.

EKG ölçümü sayesinde Watch GT 3 Pro, kalp aritmisinden damar sertliğine kadar bir çok ölçüm için zemin hazırlıyor. Anlayacağınız Huawei kişisel doktorunuz olma konusunda büyük adımlar atıyor.

Dalış modu ile ön plana çıkıyor

Huawei yüzücüleri de düşünüyor. Akıllı saatte yer alan serbest dalış modu, dalış yapmayı sevenlerin gönlünü fethedecek. Huawei Watch GT 3 Pro, 50 metre derinlikteki basınca dayanıklı olduğu gibi tuzlu suda da kullanılabiliyor. Akıllı saatin uluslararası sertifikasyonlar ile dalgıçlık için uygun bir saat olduğunu belirtelim.

Serbest dalış modundada derinlik, basınç, su içinde geçirilen süre, kronometre ve geri sayım gibi bir dalgıcın ihtiyacı olabilecek tüm bilgiler tek ekranda gösteriliyor. Bu mod hem su altında saatin ekranları arasında geçiş yapmayı gereksiz kılarak tek bakışta lazım olan her şeyin görünmesini sağlıyor. 

Bu akıllı saatte ayrıca bir de Golf modu yer alıyor. Golf modunda vuruş hızı, vuruş temposu, geri dönüş süresi ve düşüş süresi gibi verilerinizi kaydedebiliyorsunuz. Sonrasında bu verileri inceleyip analiz ederek oyununuzun ne şekilde ilerlediğini görebiliyorsunuz. Önümüzdeki dönemde Golf sahalarını da akıllı saat üzerinden takip edebileceğinizi belirtelim.

Akıllı saat sektöründe üretmiş olduğu modeller ile ön plana çıkmayı başaran Huawei şık tasarımı akıllı özellikler ile besleyerek rakiplerine göz dağı veriyor. Akıllı saatteki sağlık ve spor uygulamaları sayesinde insan sağlığını da düşünen Çinli teknoloji devi, yeni modeller ile üzerine koyarak yenilikler sunmaya önümüzdeki süreçte de devam edecek. Saatin olması gereken yuvarlak kadranı başarılı bir şekilde tasarlayan Huawei’nin izlemiş olduğu fiyat politikası da oldukça makul seviyede. Rakiplerinin akıllı saatlerine göre daha şık görünen Huawei Watch GT 3 Pro, hem erkek hem de kadınlara hitap etmek için farklı renk seçeneklerine de sahip. Kadınlar için beyaz seramik kasa üzerine işlenmiş altın renkli tasarımı sunan Huawei, zarifliği de ön planda tutmayı başarıyor.

Çinli teknoloji devinin önümüzdeki süreçte giyilebilir teknolojik ürünlere daha fazla odaklanması ve bu segmentte daha fazla yeni cihaz sunması bekleniyor

Huawei WATCH GT 3 Pro özellikleri

  • 1,43 inç (46 mm) / 1,32 inç (42.9 mm) (466 x 466 piksel) AMOLED ekran
  • ARM Cortex-M işlemci
  • 32MB RAM, 4GB dahili depolama
  • HarmonyOS 2 veya üstü, Android 6.0 veya üstü, iOS 9.0 veya üstü ile uyumlu
  • Güç düğmesi + işlev düğmesi, üst düğme döndürülebilir tepeyi destekler
  • Sensörler: İvmeölçer sensörü, Jiroskop sensörü, Jeomanyetik sensör, Optik kalp atış hızı sensörü, Hava basıncı sensörü, Sıcaklık sensörü
  • Bluetooth üzerinden aramalar için Mikrofon ve Hoparlör
  • Suya ve Toza dayanıklı (IP68 + 5ATM)
  • En yaygın 6 egzersiz türü için otomatik egzersiz algılamalı 100’den fazla egzersiz modu, Uyku takibi, Kalp atış hızı takibi, SpO2 takibi, EKG Analizi, Cilt sıcaklığı ölçümü
  • GT 3 Pro 46mm İzle Boyutlar: 46,6×46,6×10,9 mm; Ağırlık: 54g (kayışsız)
  • GT 3 izle 42mm Boyutlar:42.9×42.9×10.5mm; Ağırlık: 50g (kayışsız)
  • Bluetooth 5.2, GPS (L1 + L5), Beidou, GLONASS, Galileo ve QZSS, NFC
  • WATCH GT 3 Pro 46mm: Tipik kullanımda 14 güne kadar, yoğun kullanımda 8 güne kadar 530mAh pil
  • WATCH GT 3 Pro 42mm : 7 güne kadar tipik kullanımda 292mAh pil, yoğun kullanımda 4 güne kadar
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu